Tioga Road, Yosemite i Californien

På toppen af Yosemite Nationalpark

Den højeste bjergvej i Californien rammer toppen i Tioga Pass i 3.031 meters højde i Yosemite Nationalparks granitlandskab. Tioga Road byder på spektakulære udsigter over Sierra Nevada-bjergene med sne på toppen og brusende vandfald, mens nåleskovens grønne nuancer, dybblå bjergsøer og blomstrende enge sætter kulør på det imponerende gråbrune klippelandskab. Og selvom du nærmest bliver mødt af fantastiske udsigtspunkter efter hvert et sving, så læs videre her, hvor vi anbefaler et par steder som er must sees, når kør-selv-ferien tager dig igennem Tioga Roads 103 kilometer lange univers. Få en oplevelse for livet her på én af de mest sceniske køreture i vestlige USA.

Inspiration

Yosemites skønneste køretur

Flankeret af stejle bjergsider snor vejen sig langsomt, men sikkert opad mod Tioga Pass i 3.031 meters højde og videre forbi Yosemite Nationalparks bastante bjergtinder. Der er koldt på toppen, men det golde landskab har en særlig rå tiltrækning. Længere nede i højderne står Tuolumne Meadows' frodighed i smuk kontrast til de grå klippevægge. Und jer selv at tage en pause fra køreturen og begiv jer afsted til bens for virkeligt at begribe skønheden i det spændende landskab, der er arret af floder og vandfald, lumske vådområder og farverige enge.

Idyl ved Tenaya Lake

Tenaya Lake ligger omkranset af glatte bjergsider og tæt nåleskov. Søen er intet mindre end en fantastisk kulisse for en afslappende picnic, kano- og kajakture eller måske en forfriskende svømmetur i det krystalklare bjergvand. Herefter kan I fortsætte turen til Olmsted Point, der med 2.500 meters højde giver en mageløs udsigt over den ikoniske Half Dome-klippe midt i Yosemites bølgende klippedal. Er I stadig friske i benene, kan I også begive jer ud på en kort, men smuk vandretur til et storslået panorama over Tenaya Peak og Tenaya Lake.

Tioga Road er vejen, der bliver ved med at give.

Sæson: Vejen er normalt åben fra maj/juni/juli til november (kan variere fra år til år alt efter mængden af sne der skal ryddes)

Kort

Vis på kort