Eksotiske Portmeirion i Wales

Italiensk stemning i det nordlige Wales

Portmeirion er absolut et besøg værd, på din kør-selv-ferie rundt i Wales. Den skønne landsby ligger ud til kysten i den nordlige del af Wales - en kort køretur fra Snowdonia Nationalpark. Portmeirion en af de mest besøgte turistattraktioner i landet. Du bliver fuldstændig blæst bagover, når du besøger den fantastiske by og får følelsen af, at du på et splitsekund pludselig går rundt i en lille by ved den italienske Riviera. Giv dig tid til at gå rundt og nyd de mange smukke bygninger og detaljer.

Smuk arkitektur og svajende palmer

Byen blev grundlagt i 1925 af den walisiske arkitekt Clough Williams-Ellis. Arkitektens mission var at udvikle et naturligt smukt sted, uden af ødelægge det, og det må man sige han lykkedes med.  Byen er bygget af genbrugsmaterialer fra hele verden og inspirationen til hvordan byen skulle se ud, fandt arkitekten i Portofino, Italien. Klimaet i Portmeirion er skønt, i forhold til resten af Wales. Dette betyder at de smukke palmer i byen, trives i bedste velgående.

I dag er Portmeirion ejet af en velgørenhedsorganisation, så der er entre for at komme ind og se byen. Det koster (2019) £12 for voksne og £8.50 for børn (børn under 5 år er gratis). Du skal gøre dig selv den tjeneste at tilkøbe en tur med guide, så du får den fulde oplevelse.  Det er muligt at overnatte i Portmeirion, men vi anbefaler at tage dertil på en halvdagstur og eventuelt nyde en frokost på en af de mange hyggeligt cafeer eller restauranter.

Besøg den subtropiske have med nogle af de største og ældste træer i Wales. Du kan også gå en tur langs sandstranden – kyststrækningen er både vild og smuk. Hold øje med tidevandet…

Kort

Vis på kort