3 must do's i Atherton Tablelands i Queensland

Tag på eventyr i en frodig verden af vandfald

Atherton Tablelands, det frugtbare plateau i Queenslands bakkede bagland, er et must på din kør-selv-ferie i Queensland. Området ligger blot et par timer syd for Cairns, men er en helt anden verden. Her bliver Queenslands palmepyntede strande, rev og tropiske vibes erstattet af bløde bakker, og frodige oaser af regnskov, curtain fig trees og fantastiske vandfald. Det er ikke som noget andet i Queensland, og netop derfor bør du lægge vejen forbi. 

Vi guider dig til 3 must do's i det oversete bagland.

3 must do's

1. Besøg de charmerende landsbyer

Marked med lokale fødevare i Atherton Tablelands, Queensland i Australien

The Tablelands er ikke kun et must visit i Queensland for sin mageløse natur. Blandt de bakkede landbrugsmarker, vulkansøer og vandfald finder du nemlig små historiske landsbyer fuld af lokal charme. Den lille by Yungaburra, der betyder mødested på de indfødtes sprog, ligger 70 km fra Cairns og tiltrækker folk fra nær og fjern med jord-til-bord cuisine, en historiske bymidte, sjove butikker og lokale markeder. Et oplagt sted at overnatte et par dage, mens du udforsker området.

Og så er det oplagt at besøge nogle af de øvrige småsamfund i nærheden. Selvom Millaa Millaa er mest berømt for sine nærliggende vandfald, så er byen i sig selv også et charmerende bekendtskab svøbt i historie. Ravenshoe, en gammel skovhuggerby, er i dag et populært udflugtsmål - ikke mindst på grund af sin ideelle placering midt i fredet regnskov og med nærliggende naturattraktioner som Koombooloomba Dam og Millstream Falls. Og den lille Herberton er i sig selv et museum  med 50 små bygninger, der lynhurtigt bringer dig et par 100 år tilbage i tiden.  

2. Oplev de vilde vandfald

Millaa Millaa Vandfald i Atherton Tablelands i Queensland

Atherton Tablelands er et vidunderland fyldt med vandfald. De brusende, skummende og buldrende vandfald giver naturen her i baglandet lidt ekstra magi. De findes i alle størrelser, former og farver - nogle er nemt tilgængelige og andre kræver en lidt større indsats at nå frem til - uanset om turen dertil får pulsen op, så kan du være sikker på, at de alle vil tage pusten fra dig. Disse oaser byder dig på unikke og uforglemmelige naturoplevelser.

Millaa Millaa Falls er nok det mest berømte af dem, og det er i sandhed også picture perfect. Her kan du svømme i det lille, fine vandhul omkranset af farverig regnskov og bade i vandfaldet. Millaa Millaa Falls ligger desuden tæt på Zillie og Ellinjaa Falls, så der er rig mulighed for at bruge dagen på vandfalds-sightseeing.

Også det imponerende Millstream Falls, der giver et flot indtryk af områdets vulkanske fortid, eller det voldsomme Barron Falls, der buldrende fylder kløften med massive vandmasser, kan være gode mål for en dag i vandfaldenes teng.

3. Udforsk det fabelagtige wildlife

Den sjældne trækænguru i Atherton Tablelands, Queensland

Sjældne trækænguruer og de underfundige næbdyr. Hundredevis af fugle, gekkoer, øgler og pungrotter. Der er et fantastisk dyreliv i Atherton Tablelands og heldigvis også et utal af muligheder for at opleve dem. 

Om du vil bruge dagen på et sommerfuglereservat, på bådture i sumpområderne, tage på trækænguru fotosafari eller noget helt tredje, så kan du finde en guidet tur. Og det kan klart anbefales, hvis du vil vide noget om det mangfoldige dyreliv at lægge din dag i hænderne på nogle af lokalområdets kyndige guider. 

Kort

Vis på kort

Oplev Queensland - Skab din egen historie