5 fabelagtige oplevelser på Queenslands eksotiske Sunshine Coast

Nord for Brisbane lokker de Hvide sandstrande og vilde naturområder

Sunshine Coast er et navn, der sætter gang i en rejsendes eventyrlyst og fantasi. Og området lever i den grad op til alle forventninger - og mere til. De godt 60 km kystlinje og bagland (ca. fra Golden Beach til Noosa) nord for storbyen Brisbane i Queensland, byder på  Australiens måske mest oversete, men ganske uforglemmelige oplevelser.

Med de imponerende Glass House Mountains på den ene side og det azurblå Stillehav på den anden side er scenen sat for en smuk kør-selv-ferie. Og med en perlerække af dejlige afslappede strandområder, små hyggelige badebyer og mageløse naturområder er der ingen tvivl om, at Sunshine Coast vil leve op til selv din vildeste fantasi. Vi guider dig til nogle af de oplevelser, du kan glæde dig til.

Det skal du opleve på Sunshine Coast

Vis på kort

Sandstrand så langt øjet rækker

Stranden Noosa Beach, Sunshine Coast, Australien - ”Copyright – Tourism and Events Queensland”

Med godt 60 kilometer kyststrækning (fra Pelican Waters til Tewantin) er der aldrig langt til guddommelige sandstrande på Sunshine Coast. Om du er til surfing, strande med parasoller og cafeer eller vil finde dig en mere rolig plet for dig selv, så er der nok at vælge imellem.

Har du familien med på tur, så er Bulcock Beach med sit legeslot og piratskib, Kings Beach med sin havpool og BBQ-områder eller Mooloolaba Spit med det rolige vand et perfekt match. Hvis du planlægger at udleve surf-drømmen, så er de mere rå strande som Coolum Beach og strandene i Noosa nationalpark lige sagen.

Ud over det så er der et væld af smukke områder som Cotton Tree Beach, stranden ved Noosa Heads og Golden Beach og utallige andre, hvor du kan slå dig ned og bare nyde dagen og aftenen med leg og afslapning i vandkanten.

Skønne dage i Noosa

Noosa Boardwalk i Queensland

Byen Noosa er centrum i dette hyggelige område, og byder på en skøn blanding af smukke strande, et grønt bagland, sofistikerede butikker, hoteller og campingpladser. Området bærer tydeligt præg af hovedattraktionen, nemlig de hvide sandstrande, surf-bølgerne og det altid lune hav. Her finder I ligeledes mange kulturelle aktiviteter, og et hav af restauranter og cafeer at hænge ud på efter en dag på stranden eller surfboardet.

mageløs natur i Noosa NationalPark

Noosa nationalpark på Sunshine Coast i Queensland

I kort afstand fra Noosa by finder I Noosa National Park, en skøn blanding af dramatisk klippekyst blandet med små isolerede strande og forskellige typer skov. Nationalparken indbyder til små vandreture på stisystemer med mulighed for at stifte bekendtskab med den smukke varierede natur.


"Australia Zoo ligger halvvejs mellem Noosa Heads og Brisbane. Her kan du lærer alt om Australiens dyreliv af ”krokodillejæger” Steve Irwings familie og team af super dedikerede medarbejdere. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


 

Gå tur ved eksotiske Buderim Waterfall

Buderim vandfaldet i Queensland, Australien

Det eventyrlige Buderim Waterfall er en af de naturoplevelser, der bør står højt på to-do-listen. Du finder vandfaldet i Buderim Mountains' omkranset af subtropisk regnskov. Imponerede fignetræer, bregner og et melodisk fugleliv sætter den eksotiske scene for en dag omkring vandfaldet og de nærliggende klippepools. Det er et magisk sted at tilbringe dagen med en picnic og måske en svømmetur, hvis vejret tillader.

vandfaldet er desuden super nemt at komme ud til og ligger ikke langt fra Buderim landsby. Der er to forskellige vandreruter - fra enten Lindsey Road eller Quorn Close - du kan vælge mellem alt efter hvor udfordrende en tur, du vil på og hvor lang tid, du vil bruge. Turen fra Lindsey Road kan børn godt være med på, hvor den 350 meter lange tur fra Quorn Close er noget stejlere og med mange trapper.

Begiv dig ind i Hinterland - Sunshine Coasts magiske bagland

Panorama over glasshouse Mountains ved Sunshine Coast i Queensland

Hinterland - Sunshine Coasts magiske bagland - er desværre overset af mange. Det er jo ofte de smukke kyster, der trækker i os. Men det er absolut værd at tage sig lidt tid til at udforske denne del af Sunshine Coast, der kan noget helt andet, men lige så fantastiske som kystlandskaberne.

Glass House Mountains
Det er et imponerende landskab, du kommer kørende igennem i Glass House Mountains. Bjergtoppene er rester af vulkansk aktivitet og blevet et populært udflugtsmål fra Sunshine Coast. Området er en herlig tropisk legeplads, hvor du kan vandre, ride på heste, klatre og prøve kræfter med absailing.

Charmerende landsbyer
Når du har taget turen gennem de imponerende bjerge, så kan du fortsætte til Hinterlands charmerende småbyer. Fx byen Maleny, hvor du kan suge lokalcharmen til dig i småbutikker, økologiske cafeer, små brugskunstbutikker og kunstgallerier. Og så er det i øvrigt her i området, du finder de postkortværdige panoramaer over Glass House Mountains, der vil skabe misundelse på din Facebook-væg elle Insta.

Også Montville er en smuttur værdig, hvor europæisk arkitektur danner ramme om byens kreative sjæl med en myriade af gallerier, keramikværksteder, antikbutikker og lokal kunsthåndværk.

Smag på Hinterland
Er du en foodie. så er Hinterland stedet for dig. Hvad med en smagsprøve på lokal øl på Brouhaha Brewery eller elegant vin på Flame Hill Vineyard? Eller måske du vil prøve den lokale ost på Maleny Dairies eller de mere eksotiske Camel Milk Canapés på QCamel Farm? Der venter et utal af spændende smagsoplevelser i det frodige hinterland.

Skal vi hjælpe dig med din rejse til Sunshine Coast?