Strandbyen Noosa Heads

Bo i smørhullet af Queenslands naturvidundere

Uanset hvordan du lægger din kør-selv-ferie op - eller ned - ad Queenslands kyst, så er det et must at komme forbi Noosa Heads. Denne lækre strandby er Queenslands eksotiske svar på Skagen: Fancy, men stadig laidback med masser af charmerende lokalliv og utallige lækre strande. Og så ligger byen lige i smørhullet af nogle af de største af østkystens must see-naturperler. Vi guider dig til det, du skal opleve i Noosa Heads.

Hvad skal du opleve?

Tag på eventyr i Queenslands mange naturvidundere

Som sagt er Noosa Heads et absolut must på enhver kør-selv-ferie i Queensland. Byen ligger nemlig i et smørhul af fantastiske naturområder, som sikkert allerede står højt på din ønskeliste over oplevelser på din ferie. Derfor er det oplagt at bruge dagene på at udforske fx Noosa Everglades og kajake i det unikke vådlandsområde eller begive dig afsted ad Noosa Nationalparks mange vandrestier.

Blot en lille time fra byen rammer du en af de smukkeste, men også mest oversete nationalparker, Great Sandy Nationalpark og den berømte Rainbow Beach, som bør stå højt på din bucket list i Queensland. Er du mere til et bjergrigt eventyr, så er der rig mulighed for at begive dig af sted til Glass House Mountains 11 formidable bjergtoppe i det frodige Hinterland.

Har du en lille aktivitets-junkie i maven eller skal børnene underholdes, så er der ikke mangel på fede udflugter. Du kan opleve alt fra afslappende bådture, hvalsafari, kajaksejlads og paddleboarding til køreture langs strandene i firhjulstrækker og helikopterture. Her er garanteret timevis af vilde fornøjelser!

Nyd dagen på Noosa Heads Beach

Stranden Noosa Beach, Sunshine Coast, Australien - ”Copyright – Tourism and Events Queensland”

Længes du efter skønne dage på stranden med masser af blødt sand, surf-bølger og ferieafslapning? På en kør-selv-ferie skal der selvfølgelig også være tid til strandhygge og den såkaldte Sunshine Coast vrimler heldigvis med dem. Strandene ved Noosa Heads er absolut nogle af de lækreste steder at tage sig en pause fra naturudflugterne. Med Noosa nationalparks frodige natur i baggrunden, turkisblåt vand at boltre sig i og masser af lokale barer og restauranter har den alt hvad du kan drømme om til en dag i afslapningens tegn.

Forkæl din smagssans i Noosa Heads

Frisk østers

Når du har brugt hele dagen på at fylde dig med sanseindtryk i den vilde natur er det tid til at forkæle smagssansen. Noosa Heads er nemlig et sted for livsnydere, og derfor er aftenerne dedikeret til lækkerier. Innovative restauranter, cool barer, sea food- og sea side-restrauranter destillerier og mikrobryggerier præger området, så uanset hvad dine smagsløg begærer bør du kunne finde det her.

Meget i tråd med den trend, man ser overalt i den gastronomiske verden, er jord-til-bord, lokale råvarer og bæredygtige køkkener også centralt i Noosa Heads. Heldigvis er byen placeret smukt mellem havet og det frodige Hinterland, og er derfor forgyldt med et spisekammer, der lader meget lidt tilbage at ønske. Så lad dine smagsløg guide dig til Noosa Heads.

Kort

Vis på kort