Guldgraverbyen Kalgoorlie

På guldgraver-eventyr i Kalgoorlie-Boulder

Har I mod på et guldgraver-eventyr og en køretur på ca. 650 km fra Perth? Så er Kalgoorlie endestationen for køreturen og I havner i en stemningsfyldt by, hvor guldfeberen har- og stadig trives i bedste velgående. Den enorme ”open-cut” mine er Kalgoorlie´s hovedattraktion, men på en gåtur ned af den historieske Hannan Street, mærker du virkelig historiens vingesus.

Verdens næststørste ”open-cut” mine

Lige uden for Kalgoorlie er Australiens næststørste ”open cut” guldmine, kendt som ”Super Pit”. Det er et gigantisk hul der er ca. 3,5 km lang, 1,5 km bred og mere end 700 meter dyb. Selvom man står ved Super Pittens sydlige ende, hvor der er udsigt til minen, er det svært at fatte størrelsen. De enorme lastbiler, der i pendulfart kører med guldmalm, ligner små travle myrer. Sørg endelig for at komme på en guidet tur, hvor I kommer tæt på det hele og høre om hele arbejdsgangen fra sprængningen af klipperne til støbningen af guldbaren.

Inspiration

5 ting du bør se i Kalgoorlie

I Kalgoorlie er det en oplevelse at træde ind i de såkaldte ”outback pubs”, der er et herligt levn fra guldfeber-æraen.

Western Australian Museum fortæller om tiden da guldfeberen begyndte at rase og tiltrække tusindvis af forhåbningsfulde arbejdere til Kalgoorlie og Boulder.

Hannan Street med de bedste eksempler af smukke bygninger i den arkitektoniske stil ”Federation arkitektur”. Stilen stammer fra 1890-1995 med inspiration fra Storbritannien og refererer til Federation of Australia, da kolonierne kollektivt blev til Commonwealth of Australia. Flere af bygningerne er hoteller og pubber.

Besøg Royal Flying Doctors i Kalgoorlie-Boulder lufthavn. Tag på en guidet tur, hvor I får I et godt indblik i deres arbejde, og hvordan John Flynn startede det hele i 1928. Hvis et fly er ledigt i hangaren, kan I få et godt indtryk af, hvordan arbejdsforholdene er i dag.

Oplev Hannans North Tourist Mine, en af Kalgoorlie´s første guldminer, der i dag fungere som et besøgscenter/museum. I har muligheden for at klatre op på en af de kæmpestore lastbiler, der bruges til at køre den guldholdige malm eller stå i skovlen på en lige så enorm ”læsser”.


" Tip: Har I mod på det, kan i tage Eyre Highway og krydse The Nullabor. Det er den længste, mest flade og snorlige strækning i kan køre i Australien. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort