Toppen af Australien i autocamper

8 dages kør-selv-Ferie i Northern Territory

Nyd friheden, oplev ikoniske nationalparker og kom helt tæt på naturen på en kør-selv-ferie i autocamper i Northern Territory og det nordligste af Australien. 

På denne 8 dages tur i autocamper med start i Darwin kommer I forbi noget af den mest fascinerende natur, Nordaustralien har at byde på. Mary River National Park er imponerende vådområder og et fascinerende dyreliv, mens Kakadu National Park fortryller med tusindår gamle klippemalerier.

Undervejs beretter den historiske Pine Creek om byens minekultur, og Katherine, byen der forener outback’en med den tropiske natur, byder på aboriginske overleveringer og kulturelle seværdigheder. Ikke langt herfra lokker Nitmiluk National Park (Katherine Gorge) med sine spektakulære vandveje og dramatiske kløfter, og i den nordlige Litchfield National Park, finder I ikoniske vandfald og frodige vandhuller.

Turforslaget er vores bud på en kør-selv-rejse i autocamper spækket med storslåede naturoplevelser og lokalkultur. Vi kan naturligvis tilpasse turen efter jeres ønsker og behov, så I får netop den skræddersyede autocamper rejse, I ønsker.

Rejseperiode: Hele året.

- Maj-oktober (den tørre sæson): Her er det lettest at komme rundt.

- November-april (den våde/grønne sæson): Her er meget frodigt, men risiko for lukkede områder.

På denne tur kan du med fordel vælge en autocamper med firehjulstræk.

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde: 
Ca. 1.100 km

10.631 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type autocamper
 • rejserute
 • antal dage
 • campingpladser
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Darwin - Mary River, 113 km

Afgang i autocamper fra Darwin mod øst, hvor der venter store oplevelser i Nordaustraliens forunderlige natur. Når I kommer ud af Darwin fortætter I ad Arnhem Highway med retning mod Mary River National Park. Undervejs anbefaler vi, at I laver en afstikker til Corroboree Billabong Wetland Cruises, ved at dreje til venstre lige efter Corroboree Park Tavern. Her får I mulighed for at opleve de fascinerende vådområder, der fortryller med frodig natur og et unikt dyreliv med blandt andet saltvandskrokodiller og eksotiske fugle. Efter første møde med den australske natur, fortsætter I ad Arnhem Highway til Mary River National Park. 

Forslag til overnatning: Mary River Wilderness Retreat
Læs mere og bestil campingplads her: Mary River Wilderness Retreat

Mary River - Jabiru, Kakadu National Park, 140 km

Idag fortsætter I længere østpå ad Arnhem Highway og krydser ind i Kakadu National Park. Dagens mål er Jabiru, en lille by i den østlige del af nationalparken, som er udgangspunkt for en del ture i området. På vej mod Jabiru passerer I flere vådområder og naturskønne udsigtspunkter. Lige inden I ankommer til Jabiru, finder I Bowali Visitors Center, som bestemt er et stop værd. Her kan I få relevant information og gode råd omkring Kakadu National Park. 

Forslag til overnatning: Anbinik Kakadu Resort, Jabiru
Læs mere og bestil campingplads her: Anbinik Kakadu Resort

 

Kakadu National Park

I dag står den på fascinerende klippeformationer, spejlblanke bjergsøer og brusende vandfald. I har hele dagen til at udforske Kakadu National Parks frodige natur. Et af nationalparkens højdepunkter er de årtusinder gamle klippemalerier ved Ubirr Rock nord for Jabiru. Her kan I opleve de unikke hulemalerier og nyde den spektakulære udsigt over de flade slette- og vådområder. Syd for Jabiru, ved Nourlangie Rock og Anbang Rock, findes flere spændende klippemalerier som dateres hele 18.000 år tilbage. Ligesom ved Ubirr Rock er der også her en god vandresti mellem de enkelte malerier, og det tager cirka en time at gå hele turen. Besøg også det fremragende Warradjan Aboriginal Cultural Centre, som giver et interessant indblik i den aboriginske kultur. 

Forslag til overnatning: Anbinik Kakadu Resort, Jabiru
Læs mere og bestil campingplads her: Anbinik Kakadu Resort

Kakadu National Park, Jabiru - Gunlom, 177 km

Dagens mål er Gunlom, som I kommer til ved at følge Kakadu Highway mod sydvest i nationalparken. Omkring 135 km syd for Jabiru kommer I til Yellow Waters, der praktisk talt ligger i centrum af parken. Her finder I den storslåede Yellow Water Billabong. En "billabong" er et ord fra Aboriginal English, der betyder "det evige vandhul" og som bruges om vandkilder, der ikke udtørrer i tørketiden. Yellow Water Billabong ligger for enden af Jim Jim Creek, der er en biflod til South Alligator River - det største flodsystem i parken, med udstrakte vådområder med flodkanaler, flodsletter og stillestående sumpområder. Et cruise på Yellow Water Billabong er en unik mulighed for at opleve det storslåede og naturområde og dets vilde dyreliv. Efter at have oplevet vådområdet, kan I fortsætte mod den sydlige udkant at nationalparken ved Gunlom Waterfall Creek.

Forslag til overnatning: Gunlom Camp Ground
Læs mere her: Gunlom Camp Ground

Gunlom - Nitmiluk Gorge, 226 km

I forlader nu Kakadu National Park ad Kakadu Highway via Pine Creek med kurs mod byen Katherine. Den lille landsby Pine Creek havde sin storhedstid i 1880'erne med en omfattende minedrift, og oplever i disse år en fornyet interesse, da man har valgt at genoptage mineaktiviteterne. Pine Creek er, med sine kun 328 beboere, en lille by, men dem byder på mange interessante historiske bygninger inklusive Old Playford Club Hotel, Repeater Station, Bakery og Railway Siding Complex. Pine Creek er uden tvivl et spændende stop undervejs mod Katherine, der, uden sammenligning, er hjertet af den rigtige Outback. Her er historiske seværdigheder, aboriginske overleveringer og kunst; huler, kløfter og vilde dyr i deres naturlige omgivelser. Og for de eventyrlystne er her storslåede vandfald, imponerende slugter og billabongs. Blot 32 km fra byen Katherine ligger Nitmiluk National Park (Katherine Gorge), som I skal opleve på dag 6.

Forslag til overnatning: Nitmiluk Camping Ground
Læs mere her: Nitmiluk Camping Ground

Nitmiluk National Park

Denne morgen anbefaler vi en tur gennem fabelagtige vandveje og dramatiske kløfter, på en ca. 2 timers sejlads ind i Nitmiluk National Park (Katherine Gorge). Her har regnvand gennem millioner af år været medvirkende til, at Katherine River stille og roligt har skåret sig ned gennem klipperne og dannet 13 spektakulære snoede kløfter forbundet med floder og vandløb. Klippevæggene rejser sig stejlt over det smukke, blå vand, og her er et rigt fugleliv, fisk og varieret dyreliv, inklusive ferskvandskrokodillen. Eftermiddagen kan I for eksempel bruge ved Mataranka i Elsey National Park, ca. 100 km fra Katherine. Her finder I blandt andet Mataranka Thermal Pool, der er et populært badeområde med en konstant temperatur på 34 grader. 

Forslag til overnatning: Nitmiluk Camping Ground
Læs mere her: Nitmiluk Camping Ground

Nitmiluk National Park - Litchfield National Park, 307 km

Idag går turen nordpå ad Stuart Highway og videre ad Batchelor Road. Dagens mål, Litchfield National Park, byder på unik natur med ikoniske vandfald, frodige vandhuller og fascinerende sandstensformationer. Tag en dukkert i Buley Rockhole eller ved vandfaldene Wangi- , Tolmer- og Florence Falls. Udforsk parkens vilde dyreliv, hvor sjældne fuglearter holder til i trætoppene og oplev to meter høje termitbo, der mest af alt minder om gigantiske gravsten. Litchfield National Park byder også på trekkingruter og udfordrende bushwalks. Her er virkelig noget for enhver smag.

Forslag til overnatning: Mount Bundy Station
Læs mere her: Mount Bundy Station

Litchfield National Park - Darwin, 95 km

Brug eventuelt formiddagen på at nyde området omkring Litchfield National Park og Lake Bennett, før I kører de sidste kilometer tilbage til Darwin via Stuart Highway. Efter nogle fascinerende dage i den frodige del af Northern Territory, kan I nu aflevere jeres autocamper og måske fortsætte eventyret andre steder i Australien.

Kort

Vis på kort

Galleri

Generelt

Ruteforslaget kræver

 • Fly t/r Darwin
 • 8 dages leje af autocamper inkl. forsikring
 • 7 nætter på campingplads - pladser bestilles direkte
 • Ca. 1.100 km

Vi anbefaler at I kontakter en af vores rejsespecialister for at få skræddersyet en autocamper-pakke tilpasset lige jeres behov og ønsker.

Om rejsen

Autocampere findes i mange størrelser og udgaver. Læs mere om autocampere i Australien her.

Kontakt os, og lad os finde det rette autocamper til netop jer.

ekstra oplevelser

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

  

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011