Mammoth Cave - Western Australia

Gå under jorden og oplev en anden verden

Som navnet antyder, så er Mammoth Cave temmelig stor. Den gigantiske kalkstenhule er mere end 500 meter lang og 30 meter dyb, og ligger omgivet af Marri skov og tårnhøje Karri-træer, der kan blive mere end 100 meter høje, så der venter dig masser af naturoplevelser.

Kalkstenshulen ligger i Leeuwin-Naturaliste National Park - en af Western Australias mest besøgte nationalparker. Selve Mammoth Cave ligger 21 kilometer syd for byen Margaret River i det sydvestlige Western Australia og ca. 300 kilometer syd for Perth.

Inspiration

Du bestemmer selv tempoet

Du udforsker hulen på egen hånd med en MP3-afspiller og et headset, hvor du får en masse information om hulens historie, mens du vandrer rundt i dit eget tempo gennem hulens enorme kamre. Du går via gangbroer med gelænder, så du kan sagtens tage hele familien med på opdagelse. Turen afsluttes med en snoet tur gennem den smukke Marri skov med mange smukke fuglearter som fx Sacred Kingfisher, Scarlet Robin og Crowned Lorrikeet.

Europæiske bosættere opdagede hulen

Mammoth Cave har været kendt af europæiske bosættere i Margaret River-området siden 1850érne, men hulen blev ikke udforsket før i 1895 af Tim Connelly. Han blev senere udnævnt til opsynsmand for hulen, da den blev åbnet for offentligheden. Tim gennemførte ture med lampelys indtil 1904, da elektrisk belysning endelig blev installeret.

Mammoth Cave var en af Australiens vigtigste palæontologiske grave i starten af 1900-tallet. Den indeholder stadig fossiler af bl.a. kæbeben fra en kæmpe pungdyrart, der vandrede rundt i skoven for mere end 50.000 år siden.


" Tip: Lidt nord for Mammoth Cave ligger Calgardup Cave - endnu en kalkstenshule du kan besøge. Fortsætter du et par hundrede meter nordpå ligger Mr Barval Fine Wines, der også er et besøg værd. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort