Banff Nationalpark

Moderen af Canadas nationalparker

I hjertet af de canadiske Rocky Mountains finder du Banff Nationalpark. Det er Canadas ældste nationalpark og uden tvivl også en af de bedste. Her kan du nyde nogle af de flotteste bjerglandskaber på det nordamerikanske kontinent, tabe kæben ved udsigtsposterne til smukke smaragdrgrønne søer som Lake Louise eller tage en tur op til Mount Norquay og nyde udsigten over Bow-dalen og hovedbyen Banff, der ligger omgivet af bjerg i 1.400 meters højde. Banff Nationalpark blev oprettet i 1885 for at beskytte de varme kilder, som tre unge mænd opdagede, da de to år tidligere ledte efter guld.

Når kør-selv-ferien eller rundrejsen med dansk rejseleder går mod det vestlige Canadas største naturoplevelser, så er Banff's mange naturoplevelser obligatoriske.

Inspiration

De skønne varme kilder i Banff nationalpark

På Cave & Basin Historic Site kan du se de varme kilder, der var årsag til, at nationalparken blev oprettet for over 100 år siden – men som mange ellers tror, kan du ikke bade i dem. Men bare rolig. Rundt omkring i parken finder du andre mineralholdige og lækre varme kilder, som du kan bade i. En efterligning af kilderne i Cave & Basin finder du på Fox Hotels varme kilde i en grotte. Besøg for eksempel også kilderne i Banff Upper Hot Springs og Farimont Banff Springs. Her kan du slappe af i det dejlige vand imens du nyder udsigten til nationalparkens dramatiske landskaber.

Den smaragdgrønne LAKE LOUISE

56 km fra Banff ligger smukke Lake Louise. Søens vand er grønt som smaragd. Derfor var landmåler Tom Wilson ikke i tvivl, da han i 1882 så søen. Han gav den navnet Emerald Lake. To år efter blev den omdøbt til Louise efter dronning Victorias datter. I dag er området ved Lake Louise kendt for sine fantastiske vandreruter langs floden og op i højderne - og det er blandt Canadas største skisportssteder. Skilifterne slæber 20.000 personer op i timen, og det længste løb nedad er otte km langt.

Ruddi - rejsespecialist i Aalborg

kør videre ad Icefields Parkway til Jasper Nationalpark – en af de smukkeste køreture i verden. De 230 km fører dig forbi forrevne gletsjere og bjerge, søer og vandfald, og ruten kryber undervejs over to pas, The Bow og Sunwapta.

kort

Vis på kort