Banff Nationalpark

Moderen af Canadas nationalparker med vilde bjerge

I hjertet af canadiske Rocky Mountains ligger Banff Nationalpark, Canadas ældste nationalpark. Her kan du nyde nogle af de flotteste bjerglandskaber på det nordamerikanske kontinent. Hovedbyen, den alpine by Banff, ligger i 1.400 meters højde i en bred dal ved Bow-floden. Hele vejen rundt om byen er der udsigt til bjerge. Tag en tur op på Mount Norquay og nyd en storslået udsigt over Bow-dalen og Banff. Den verdensberømte smaragdgrønne Lake Louise er også et must at se på dit besøg i parken.
Banff Nationalpark blev oprettet i 1885 for at beskytte de varme kilder, som tre unge mænd opdagede, da de to år tidligere ledte efter guld.

Inspiration

De skønne varme kilder i Banff nationalpark

På Cave & Basin Historic Site kan du se de varme kilder, der var årsag til, at nationalparken blev oprettet for over 100 år siden – men som mange ellers tror, kan du ikke bade i kilderne her. Du har dog mulighed for at bade i de behagelige varme kilder, som indeholder mange mineraler, andre steder i parken. En efterligning af kilderne i Cave & Basin finder du på Fox Hotels varme kilde i en grotte. Varme kilder med betagende udsigter over bjergene og Banff Nationalpark får du i Banff Upper Hot Springs og Fairmont Banff Springs – sidstnævnte er som at træde ind i en eventyrverden.

Den smaragdgrønne LAKE LOUISE

56 km fra Banff ligger smukke Lake Louise. Søens vand er grønt som smaragd. Derfor var landmåler Tom Wilson ikke i tvivl, da han i 1882 så søen. Han gav den navnet Emerald Lake. To år efter blev den omdøbt til Louise efter dronning Victorias datter. I dag er området ved Lake Louise kendt for sine fantastiske vandreruter langs floden og op i højderne - og det er blandt Canadas største skisportssteder. Skilifterne slæber 20.000 personer op i timen, og det længste løb nedad er otte km langt.


"kør videre ad Icefield Parkway til Jasper Nationalpark – en af de smukkeste køreture i verden. De 230 km fører dig forbi forrevne gletsjere og bjerge, søer og vandfald, og ruten kryber undervejs over to pas, The Bow og Sunwapta."

- Ruddi, USA-rejsespecialist i Aalborg


 

kort

Vis på kort

Oplev Banff Nationalpark