Fra Calgary over The Rockies til Vancouver

8-dages kør-selv-ferie i canadiske Rocky Mountains

Fra Calgary går turen tværs gennem det bedste af de canadiske Rocky Mountains via skisportsstedet Whistler og masser af høje bjergtoppe, gletsjere og alpin udsigt i Jasper, for at ende i vidunderlige Vancouver.

Undervejs på denne naturskønne kør-selv-ferie i Canada kan I opleve majestætiske bjerge og brusende vandfald, mere end 100 gletsjere og uberørte, smaragdgrønne søer, varme mineralske bade, stemningsfulde byer og en guldgraverby, der leder tankerne tilbage til guldgravertiden.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker ift. tid, steder og oplevelser m.m., så I får jeres helt personlige drømmerejse gennem Canadas smukke landskaber.

Fra 18.991 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 8 dages kør-selv-ferie med hotel, billeje og et udvalg af udflugter.

Rejseperiode: 
Maj - medio oktober.
VI anbefaler juni - september.

Turen starter:
Dagligt

Varighed: 
8 dage / 7 nætter

Længde:
Ca. 1.370 km

Klimapåvirkning:
6.300 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Banff

Hele dagen er afsat til at nyde Banff og omegn og I kan vælge én af disse fire oplevelser, som er inkluderet i turens pris:

 • Tag svævebanen Banff Gondola op i højderne til toppen af Sulphur Mountain, hvor I kan se ud over hele Banff og gå en tur rundt ad naturstien Banff Skywalk på toppen af bjerget.
 • På Lake Minnewanka kan I komme ud og sejle 1 time på det turkisfarvede vand, mens I nyder udsigten over de canadiske bjerge.
 • I kan tage med på en guidet kanotur på Bowfloden. Turen vares ca. 1½ time. 
 • I kan komme højt til hest på et 1 times guidet eventyr gennem det berømte landskab i Banff Nationalpark.

Tilbage i Banff by kan I dyppe kroppen i en omgang mineralrige varme kilder, Upper Hot Springs. 

Overnatning i Banff

Banff - Jasper, Alberta (292 km)

Når I forlader Banff, bør I vælge Bow Valley Parkway, der løber langs Bow River, hvor I kan stoppe ved Johnston Canyon og tage på en vandretur op gennem den smalle kløft. 

Fortsæt videre til "Jewel of the Rockies", Lake Louise. Mens byen Lake Louise er til at overse, er omgivelserne det til gengæld ikke. Lake Louise er nok den mest berømte glacial sø i de Canadiske Rockies og værd at aflægge et besøg.

Strækningen mellem Lake Louise og Jasper er en af de mest spektakulære og går ad den berømte og imponerende Icefields Parkway, rygraden af Canadian Rockies, langs det ene mere fantastiske sceneri efter det andet. Gigantiske bjerge med evig sne på toppen, dybe floder, brusende vandfald, turkisgrønne bjergsøer og hvide gletsjertunger udgør dagens intense bombardement af indtryk.

I passerer så kendte steder som Sarbach Glacier, Peyto Lake, Bow Lake med Bow Glacier, der danner bagtæppet, og Crowfoot Glacier, før I når til den imponerende Columbia Icefield, hvor I kan komme ud på en køretur på selve gletsjeren i en specialbygget firehjulstrukket bus. Og blot et par kilometer derfra kan I komme en tur ud på Skywalk, en glasbro der hænger på klippevæggen små 300 meter oppe, og I ser direkte ned i dybet. Både køreturen på Athabasca Gletsjeren og tur på Glacier Skywalk er inkluderet i rejsens pris.

Nu venter den charmerende bjergby Jasper. Glæd jer til at opleve den hyggelige stationsby, der bærer præg af sin funktion som serviceby for alle turisterne, der vil nyde skønheden i Jasper National Park. Gå en tur ad hovedgaden i Jasper, der ligger så smukt i midten af nationalparken omgivet af fem små søer og fantastiske naturscenerier.

Overnatning i Jasper

Jasper

I har hele dagen til rådighed til at udforske de imponerende omgivelser. I Jasper Nationalpark er der en stor bestand af bjørne, elge, hjorte og bjerggeder - det gælder blot om at holde øjnene åbne.

Mulighederne er mange, men I kan fx tage en tur med svævebanen Jasper Tramway op til Whistler Mountains, hvorfra I har en ganske unik udsigt over den imponerende nationalpark eller besøge Maligne Canyon eller Maligne- og Medicine Lake - nogle af de mest fotograferede søer i verden.

I dag kan I vælge én af disse tre oplevelser, som er inkluderet i turens pris:

 • 1½ times sejltur på Maligne Lake, hvor I kan beundre de imponerende postkortomgivelse langs søen bredder og Spirit Island.
 • En stille raftingtur på Athabasca-floden, hvor I vil få en unik indsigt i Jasper Nationalpark. Udflugten tage ca. 2½ time.
 • Guidet naturvandring på ca. 3½ time er en enestående mulighed for at komme helt tæt på naturen. I vil her opleve bølgende bakker, takkede bjergtinder, skove, enge, moser, vandløb og fantastiske gletsjersøer.

Når aftenen falder på, kan I lade jeres trætte kroppe dykke ned i bassinerne ved Miette Hot Springs, mens I nyder solnedgangen over Pyramid og Patricia Lake. Jasper Nationalpark er helt enkelt fyldt med oplevelser.

Overnatning i Jasper

Jasper – Sun Peaks, British Columbia (450 km)

Når I forlader Jasper National Park, kommer I ud på ”Yellowhead”-ruten med det overvældende Mount Robson, det højeste bjerg i de canadiske Rockies. Efter Mount Robson Provincial Park kører I langs Thompson-floden gennem de snedækkede Monashee og Caribou Mountains, mens I på højre hånd passerer Wells Gray Provincial Park. I fortsætter via bjergbyen Kamloops til feriestedet Sun Peaks, hvor I skal overnatte.

Overnatning i Sun Peaks

Sun Peaks – Whistler, British Columbia (357 km)

Første del af turen i dag foregår langs Logan-søen til guldgraverbyen Cache Creek, hvor der er mulighed for et besøg på den historiske Hat Creek Ranch, som i bogstaveligste forstand tager jer tilbage til guldgravertiden 

Herefter fortsætter I turen mod syd til Lillooet, også kendt som området med ”the Gold Rush Trail”, der var ”Mile Zero” for ”the Old Caribou Wagon Road” i guldgravertiden. I dag er området hjemsted for den største canadiske produktion af ginseng. Fra Lillooet fortsætter I ad Lake Road til dagens destination Whistler.

Overnatning i Whistler

Whistler

Det charmerende skisportssted Whistler ligger smukt placeret mellem de to verdenskendte Whistler og Blackcomb Mountains. Om sommeren er her en lang række aktiviteter lige fra mountainbiking, golf og vandsport på de fem søer eller utallige floder til et vidunderligt måltid mad på en bjergtop, eller I kan slet og ret bare slappe af og nyde nogle af de mange fine cafeer og restauranter på det europæisk inspirerede skisportssted.

I kan også nyde skønheden af Whistler Blackcombs europæiske omgivelser fra Peak Adventure på Whistler Mountain eller tage med svævebane op i højden, hvor I fra Peak Chair har en helt forrygende udsigt over gletsjere, udslukte vulkaner, snedækkede tinder og meget mere. Åbningstiderne varierer efter årstid, vind og vejr.

I dag kan I vælge én af disse fem oplevelser, som er inkluderet i turens pris:

 • Guidet frokosttur i Whistler. Oplev byens eklektiske kulinariske scene. I vil  besøge nogle af de bedste lokale frokoststeder hvor I vil smage flere lækre retter - den søde tand bliver også forkælet. 
 • Kanotur. Tag med på en fortryllende kanotur fra Alta Lake til Green Lake, hvor I undervejs kan nyde den varierede fauna og det lokale dyreliv.
 • Guidet cykeltur i Whistler Valley. Oplev nogle af Whistlers bedste cykelområder. Undervejs får I information om Whistlers historie, geografi og den imponerende natur. 
 • Whistler Peak 2 Peak Gondol. Hop ombord på gondolen, der bringer jer den mere end 4 km lange tur mellem Whistler Mountain og Blackcomb, mens I nyder udsigten over gletsjere, bjerge og snedækkede tinder.
 • Bjørnesafari i Whistler Olympic Park. Oplev Olympic Parks uberørte vildmark, der huser talrige sorte bjørne, så chancerne er gode for at se nogle af de imponerende dyr i deres eget habitat. I ender på toppen og får en imponerende udsigt over Whistler og omegn. (Deltagelse på denne tur kræver en ekstra betaling på ca. 750 kr. pr. person). 

Tilbage i Whistler er det vist på sin plads at finde et hyggeligt sted i den lille by, hvor I kan nyde turens sidste aften.    

Overnatning i Whistler

Whistler – Vancouver afrejse - Danmark (133 km)

Fra Whistler går turen det sidste stykke til Vancouver ad den maleriske Sea to Sky Highway. Lav et par stop undervejs og se fx de brusende Shannon Falls og Stawamus Chief Rock, hvor man støder på klatrere fra hele verden, der kommer hertil med det ene formål at bestige granitklipperne. Her finder I også Sea to Sky-gondolen, der bringer op i højderne og giver jer fugleperspektiv over Howe Sound. På toppen er der adgang til en nogle afmærkede vandrestier, nogle udsigtsplatforme og en restaurant.   

Vel ankommet i Vancouver tager en spændende 8 dages rundrejse sin afslutning og det er blevet til for hjemrejse. Men vi anbefaler, at I forlænger rejsen med at par dage i Vancouver, så I får lidt mere tid til at opleve byen.

 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 18.991 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-Calgary / Vancouver-Kastrup/Billund
 • 7 hotelovernatninger (Standard hoteller)
 • Én af følgende udflugter i Banff: Banff Gondola, sejltur på Lake Minnewanka, guidet kanotur på Bow-floden eller 1 times guidet ridetur i Banff Nationalpark.
 • 2 udflugter ved Icefield Parkway: Ice Explorer tur på Athabasca Glacier + Glacier Skywalk
 • Én af følgende udflugter i Jasper: Sejltur på Maligne Lake, raftingtur på Athabasca-floden eller en guidet naturvandring
 • Én af følgende udflugter i Whistler: Guidet frokosttur, Kanotur fra Alta Lake til Green Lake, Guidet cykeltur i Whistler Valley eller Whistler Peak 2 Peak Gondol eller bjørnesafari i Olympic Park (bjørnetur er mod ekstra betaling på ca. 750 kr. pr. person).
 • Tur med Sea to Sky Gondola i Squamish
 • 1 uges billeje gruppe B inkl. forsikring


Prisen inkluderer ikke

 • Måltider
 • Entré til nationalparker
 • Evt. oneway gebyr for billeje mellem Calgary og Vancouver
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Denne tur er beregnet på standard hoteller.
Ønsker I Superior, Deluxe eller Deluxe Plus hoteller undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker.

Ekstra oplevelser

Vi tilbyder en række ekstra udflugter, som kan give jer endnu flere oplevelser undervejs.

Vi anbefaler gerne:

Forlæng rejsen
Det vil være oplagt at starte turen med en nat i Calgary og måske slutte med en nat eller to i Vancouver inden hjemrejse.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

 

 

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011