Dinosaurer, søer og bjerge i Alberta

10 dages kør-selv-forslag i Albertas skønne natur

Oplev det bedste af Alberta på denne 10 dages tur rundt i den naturskønne provins. Start kør-selv-ferien i den hastigt voksende millionby Calgary, inden turen fortsætter med de smukkeste naturoplevelser igennem både Banff og Jasper National Park. Efter en tur via Albertas hovedstad Edmonton, fortsætter I til Badlands og en samling af oldtids fossiler, der har sat Dinosaur Provincial Park på UNESCOs verdensarvsliste.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Canadas smukke landskaber.

Fra 19.667 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 10 dages kør-selv-ferie med hotel, billeje og et udvalg af udflugter.

Rejseperiode: 
Primo maj - primo oktober.

Startdag:
Daglig

Varighed: 
10 dage/9 nætter

Længde:
Ca. 1.190 km

Klimapåvirkning:
5.966 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Afrejse Danmark - Calgary - Banff (138 km)

Efter ankomst til Calgary afhenter I jeres lejebil og begiver jer afsted mod Banff. Dagens etape er kort og I kan vælge mellem at benytte Trans-Canada Highway eller den mere naturskønne 1A Highway.

Efter ankomst og check-in på jeres hotel er resten af dagen til fri disposition til at gå på opdagelse i den hyggelige Banff by med masser af restauranter, barer og butikker med friluftsudstyr. Banff minder lidt om en europæisk alpeby og er et af Canadas største skisportssteder. De næste to dage har I base i Banff by.

Overnatning i Banff.

Oplevelser i og omkring Banff

Hele dagen er afsat til at nyde Banff og omegn og I kan vælge én af disse fire oplevelser, som er inkluderet i turens pris:

 • Tag svævebanen Banff Gondola op i højderne til toppen af Sulphur Mountain, hvor I kan se ud over hele Banff og gå en tur rundt ad naturstien Banff Skywalk på toppen af bjerget.
 • På Lake Minnewanka kan I komme ud og sejle 1 time på det turkisfarvede vand, mens I nyder udsigten over de canadiske bjerge.
 • I kan tage med på en guidet kanotur på Bowfloden. Turen vares ca. 1½ time. 
 • I kan komme højt til hest på et 1 times guidet eventyr gennem det berømte landskab i Banff Nationalpark.

Tilbage i Banff by kan I dyppe kroppen i en omgang mineralrige varme kilder, Upper Hot Springs. 

Overnatning i Banff

Banff - Lake Louise (62 km)

Turen til Lake Louise er kort, så giv jer god tid.  Vi anbefaler at I kører ad Bow Valley Parkway, der løber langs Bow River, hvor I kan stoppe ved Johnston Canyon. Her kan I tage en vandretur op gennem den smalle kløft, hvor vandrestien flere steder er anlagt som ”hængende fortov” på den lodrette klippeside.

I fortsætter til "Jewel of the Rockies", Lake Louise. Mens byen Lake Louise er til at overse, er omgivelserne det til gengæld ikke. Lake Louise er nok den mest berømte glacial sø i de Canadiske Rockies og værd at aflægge et besøg. Har I lyst til en vandretur i dette vidunderlige område, kan I fx følge søen lidt op ad bredden via Lakeshore Trail, og hvis I fortsætter hele vejen op, kommer I til Lake Agnes Teahouse, hvor I kan få lidt varmt at drikke.

Overnatning i Lake Louise

Lake Louise - Jasper (208 km)

Strækningen mellem Lake Louise og Jasper er en af de mest spektakulære og går ad den berømte og imponerende Icefields Parkway, rygraden af Canadian Rockies, langs det ene mere fantastiske sceneri efter det andet. Gigantiske bjerge med evig sne på toppen, dybe floder, brusende vandfald, turkisgrønne bjergsøer og hvide gletsjertunger udgør dagens intense bombardement af indtryk. 

I passerer så kendte steder som Sarbach Glacier, Peyto Lake, Bow Lake med Bow Glacier, der danner bagtæppet, og Crowfoot Glacier, før I når til den imponerende Columbia Icefield, hvor I kan komme ud på en køretur på selve gletsjeren i en specialbygget firehjulstrukket bus. Og blot et par kilometer derfra kan I komme en tur ud på Skywalk, en glasbro der hænger på klippevæggen små 300 meter oppe, og I ser direkte ned i dybet. Både køreturen på Athabasca Gletsjeren og tur på Glacier Skywalk er inkluderet i rejsens pris.

I kan glæde jer til at opleve den hyggelige stationsby, der bærer præg af sin funktion som serviceby for alle turisterne, der vil nyde skønheden i Jasper National Park. Gå en tur ad hovedgaden i Jasper, der ligger så smukt i midten af nationalparken omgivet af fem små søer og fantastiske naturscenerier. Skønheden er slående og kan tage pusten fra enhver. Brug derfor den første dag i Jasper til bare at nyde at være her.

Overnatning i Jasper

Oplevelser i og omkring Jasper

I har hele dagen til rådighed til at udforske de imponerende omgivelser. I Jasper Nationalpark er der en stor bestand af bjørne, elge, hjorte og bjerggeder - det gælder blot om at holde øjnene åbne.

Mulighederne er mange, men I kan fx tage en tur med svævebanen Jasper Tramway op til Whistler Mountains, hvorfra I har en ganske unik udsigt over den imponerende nationalpark eller besøge Maligne Canyon eller Maligne- og Medicine Lake - nogle af de mest fotograferede søer i verden.

I dag kan I vælge én af disse tre oplevelser, som er inkluderet i turens pris:

 • 1½ times sejltur på Maligne Lake, hvor I kan beundre de imponerende postkortomgivelse langs søen bredder og Spirit Island.
 • En stille raftingtur på Athabasca-floden, hvor I vil få en unik indsigt i Jasper Nationalpark. Udflugten tage ca. 2½ time.
 • Guidet naturvandring på ca. 3½ time er en enestående mulighed for at komme helt tæt på naturen. I vil her opleve bølgende bakker, takkede bjergtinder, skove, enge, moser, vandløb og fantastiske gletsjersøer.

Når aftenen falder på, kan I lade jeres trætte kroppe dykke ned i bassinerne ved Miette Hot Springs, mens I nyder solnedgangen over Pyramid og Patricia Lake. Jasper Nationalpark er helt enkelt fyldt med oplevelser.

Overnatning i Jasper

Jasper - Edmonton (365 km)

I dag går turen videre, og I kører ad Yellowhead Highway til millionbyen Edmonton. Mulighederne for aktiviteter er mange, men kan I klare lidt mere historie, kan I fx besøge Fort Edmonton Park, Canadas største levende museum over Edmontons historie. Inden I når til Edmonton kan I tage en lille afstikker til Elk Island National Park og hilse på en bisonokse eller to. Og tæt ved den østlige indgang til parken ligger Ukranian Cultural Heritage Village, der er et frilandsmuseum om den ukrainske kulturarv og så klart et besøg værd.  

Overnatning i Edmonton

Oplevelser i og omkring Edmonton

Lad evt. historie og natur stå lidt i baggrunden i dag og tag så på powershopping i West Edmonton Mall - et af verdens største indkøbscentre og det største i Nordamerika. Centret fylder ikke mindre end ca. 104 fodboldbaner, og foruden et utal af butikker er her forskellige forlystelser, teatre, restauranter o.m.m. Et overflødighedshorn af tilbud.

Er I ikke til shopping, så er der mange andre muligheder. I bestemmer helt selv, hvad dagen skal gå med, vi kommer gerne med nogle forslag til jer.  

Overnatning i Edmonton

Edmonton - Drumheller (280 km)

Fra Edmonton kører I nu videre til Drumheller, der er porten til Canadian Badlands og Dinosaur Provincial Park. Byen ligger i hjertet af de udtørrede og eroderede Alberta Badlands, der er blandt verdens største områder med dinosaurfund. Og det fornægter sig da heller ikke, når man går rundt i gaderne i Drumheller, der er et rent dinosaurland med dinosaurer på hvert et gadehjørne. 

Overnatning i Drumheller

 

Oplevelser i og omkring Drumheller

I har hele dagen til at udforske Drumheller og omegn, og dinosaurer vil uundgåeligt være en del af det. Besøg Royal Tyrrell Museum, et anerkendt museum for fortidsdyr, (inkluderet) og gå rundt blandt det imponerende udvalg af dinosaurfossiler.

I kan fx besøge Dinosaur Provincial Park, små to timers kørsel fra Drumheller, men hele turen værd. I parken der fundet snesevis af dinosaurskeletter og fossilerne ligger overalt.

Næsten hvert år opdages der nye dinosaurarter langs den 90 km lange strækning i Alberta Badlands, når vind, vejr og den konstante erosion blotlægger nye fund.

(Morgenmad er inkluderet).

Overnatning i Drumheller

Drumheller - Calgary for afrejse - Danmark (135 km)

Fra Drumheller går turen nu tilbage til Calgary og hjemrejsen venter.

Der er dog mulighed for, at I forlænger rejsen med et par dage, så I har mulighed for også at opleve den hastigt voksende millionby Calgary med tilnavnet Cow Town - som den har fået på grund af tidligere tiders handel med kvæg. Byen ligger så smukt placeret på højsletten med udsigt til Rocky Mountains mod vest og som bl.a. kan ses fra udsigtsdækket i 190 m højde i Calgary Tower.

(Morgenmad er inkluderet).

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 19.667 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-Calgary retur
 • 9 hotelovernatninger (standard)
 • 2 x let morgenmad
 • Én af følgende udflugter i Banff: Banff Gondola, sejltur på Lake Minnewanka, guidet kanotur på Bow-floden eller 1 times guidet ridetur i Banff Nationalpark.
 • 2 udflugter ved Icefield Parkway: Ice Explorer tur på Athabasca Glacier + Glacier Skywalk
 • Én af følgende udflugter i Jasper: Sejltur på Maligne Lake, raftingtur på Athabasca-floden eller en guidet naturvandring
 • Éntre til Royal Tyrrell Museum i Drumheller
 • 10 dages billeje gruppe B inkl. forsikring


Prisen inkluderer ikke

 • Måltider ud over nævnte
 • Entré til nationalparker
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Denne tur er beregnet på standard hoteller.
Ønsker I Superior eller Deluxe hoteller undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker.

Forlæng rejsen
I kan fx forlænge rejsen med et par dages ophold i storbyen Calgary i starten eller slutningen af turen. I har også mulighed for at lægge en ekstra nat ind undervejs på ruten.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Ekstra oplevelser

Vi tilbyder en række ekstra udflugter, som kan give jer endnu flere oplevelser undervejs. 

Vi anbefaler gerne:

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011