Columbia Icefield Skywalk

Stå på en glasbro 280 meter over Sunwapta Valley

Planlægger du at køre via Icefields Parkway, der løber tværs gennem Banff- og Jasper National Park, bør du sætte tid af til en af de største oplevelser på ruten: Columbia Icefield Skywalk. Det er en frygtindgydende og fascinerende oplevelse at stå på den 400 meter lange, buede gangbro, der med sit glasgulv byder på direkte kig til de skrånende bjergsider.

Her står du - nærmest svævende - 280 meter over bunden af Sunwapta Valley med dens panoramaudsigter til skinnende gletsjere og sneklædte bjerge. Når kør-selv-ferien går til de store canadiske nationalparker, er Columbia Icefield Skywalk et must undervejs.

Inspiration

Få den fulde oplevelse

Hvis du vil give dig i kast med den nervepirrende glassti, skal du starte turen ved besøgscenteret Columbia Icefields Discovery Center. Det ligger lige over for Athabasca Glacier - cirka en time syd for Jasper og to timers kørsel nord for Banff.

Her kan du hente mange informationer om området, og det er her, du starter turen til Columbia Icefield Skywalk. Det kan være en god ide at booke en tid på forhånd, da mange besøgende 'nsker at stå på et glasgulv midt i den canadiske bjergluft. Fra besøgscenteret skal du gå via en lang gangbro, før du når til glasplatformen - og det i sig selv er en oplevelse for små og store.

Selve Columbia Icefield Skywalk, der nærmest svæver fra en klippeside, er en vanvittig flot ingeniørbedrift. Bjergene og naturens nuancer var inspiration til gangbroens mange vinkler og rustne nuancer. Hele byggeriet har vundet flere internationale designpriser og glasgangen er bestemt et besøg værd. Tør du prøve?

Kort

Vis på kort

Oplev det vestlige Canada - Skab din egen historie