Ukrainian Cultural Heritage Village

250.000 ukrainere emigrerede til Canada...

Du er måske overrasket over at se et frilandsmuseum om den ukrainske kulturarv, men Canada modtog faktisk 250.000 ukrainske immigranter i slutningen af det 19. og starten af det 20. århundrede. Flere valgte at bosætte sig i Alberta, da landskabet mindede dem om området, de rejste fra. Museet har virkelig formået at genskabe historien og livet for de ukrainske indvandrere for den periode.

Hils på datidens smed, landmand og mange flere

Når du bevæger dig ind i Ukranian Cultural Heritage Village, er det som at træde ud af en tidsmaskine, der har bragt dig til 125 år tilbage i tiden. Du møder de ansatte, der optræder i datidens kostumer og meget overbevisende spiller deres roller som smeden, skolelæreren, landmanden og mange flere. Nogle taler gebrokkent engelsk, andre ukrainsk. Besøget fuldendes af de mere end 30 originale bygninger, der er flyttet og renoveret til deres oprindelige stand. Du kan opleve alt fra en burdei (en bjælkehytte), kornhus og smed til byzantinske kirker.

Ukranian Cultural Heritage Village ligger klods op af Elk Island National Park og bare 50 kilometers kørsel øst for Edmonton på Highway 16.

Kort

Vis på kort