Kør-selv-ferie i Alberta

Porten til Rocky Mountains

Vest for Calgary i den sydlige del af Alberta skyder Rocky Mountains op med nationalparkerne Banff og Jasper som de største trækplastre. Men også Kootenay, Yoho og Waterton er en rejse værd i Alberta. Mange vilde dyr lever her i nationalparkerne, så du oplever pludselig, at en sort bjørn lunter over skovvejen med sin unge pilende lige efter. Her er uberørt natur, turkise bjergsøer, vandfald og masser af uforglemmelige oplevelser i vente i Alberta.

En kør-selv-ferie i Alberta kan passende starte i provinsens storbyer Calgary eller Edmonton, hvor der er rig mulighed for at opleve kultur og shopping, inden turen fortsætter ud i Rocky Mountains betagende favn og rige dyreliv.

inspiration

Vis på kort

Icefields Parkway - forrygende køretur på toppen af rocky mountains

Highway 93 i Alberta. Det lyder ikke umiddelbart af så meget, men Highway 93 er identisk med Icefields Parkway, 230 forrygende kilometer på toppen af Rocky Mountains. Vejen stod færdig i 1940 og byder på det ene fantastiske bjergpanorama efter det andet.

Da vejen går tværs igennem både Banff og Jasper National Park, skal der købes billet til nationalparkerne ved starten af Icefields Parkway. Prisen er 20 canadiske dollars for en familie i samme bil, og udsigten og oplevelserne langs Icefields Parkway er i den grad alle pengene værd.

 

Kør videre fra Calgary

Lej en bil i Calgary

For at få fuldt udbytte af Calgarys fantastiske beliggenhed anbefaler vi, at du lejer en bil i Calgary.

Nordpå til Edmonton

Efter 3 timers kørsel mod nord nærmer du dig Edmonton med verdens største shopping- og forlystelsescenter: West Edmonton Mall.

Vestpå til nationalparkerne

Oplev Banff National Park, Jasper National Park, Kootenay National Park og Yoho National Park. Følg Trans Canada Highway mod vest. Efter en god times kørsel er du ved indkørslen til Banff National Park. Herfra er der kun ét at sige: Nyd udsigten. De næste nationalparker Jasper, Yoho og Kootenay er alle forbundne.

Sydpå til Waterton National Park

På 3 timer kan du være i Waterton National Park, men stop inden i Fort Macleod ved Oldman River og besøg rekonstruktionen af det oprindelige fort, som rødfrakkerne opførte i 1874 for at skabe ro og orden blandt nybyggere, whiskysælgere og indianere.

 

Kør videre fra Edmonton

Med en lejebil i Alberta er det nemt at udforske den vestlige del af Canada.

Sydpå til Calgary

Du er 3 timers kørsel fra cowboybyen Calgary, der er Edmontons værste konkurrent, når det gælder ishockey, festivaler, vækstrate, indbyggertal m.m. Calgary Stampede i Calgary – verdens største rodeoshow med en million tilskuere – kan ingen dog slå.

Vestpå til nationalparkerne

Starter din rejse i Edmonton, så handler det om at komme vestpå og ind i Rocky Mountains, hvor hele fire nationalparker byder sig til. Her finder du en ubeskrivelig flot natur og masser af vilde dyr, som du kan opleve ganske tæt på. På fire timer er du i Jasper. Herfra fortsætter du sydover ad Icefields Parkway, der er blandt verdens flotteste køreture.

kontakt