Bydelen Camden Town i London

En Guide til de unikke retro-markeder

Camden Town nord for Regent's Park – ofte blot omtalt som Camden – er hovedsageligt kendt for sine fantastiske retomarkeder, især Camden Market, og deres store weekendmarked. Men det er også hjemsted mange af Londons alternative subkulturer, som Punk og Goth. Derfor er Camden Town et eftertragtet område for unge mennesker. Det er her den stilfulde historie støder sammen med de sidste nye idéer og designs. Det er her, man tager hen for at se og blive set. Og det er her du med garanti finder de mest unikke køb på din rejse til London.

Her får du vores anbefalinger til markeder, du skal besøge i Camden Town.

Alt hvad hjertet begærer på Camden Market

Hver dag sprudler Camden Market af boder og butikker med alt, hvad hjertet kan begære. Markedet består faktisk af flere små markeder, men det er svært at se, hvor det ene slutter og det næste begynder.

Hvis du ankommer med undergrunden, finder du Camden Market lige over for Camden Station. Her finder du billige London shoppingmuligheder. 

Tjek det sidste nye indenfor designertøj, der henvender sig til alle, der er unge og trendy (eller ønsker at være det), med priser langt under dem i centrums butikker. Det er også her det yngste publikum finder håndfarvede T-shirts, billige smykker og midlertidige tatoveringer.

OBS: hvor fristende det end er at tage billeder af de mange spændende typer, du støder på i Camden i London, så tag dig i agt – det bliver ind imellem opfattet som ”industri-spionage”, og mange vil kræve betaling for at have stået model.

Retro på Canal Market, Camden Lock og The Stables Market

Længere nede ad Camden High Street ligger de resterende markeder side om side: Canal Market med retrotøj, bøger og kunsthåndværk, Camden Lock med kunsthåndværk og boligtilbehør, tøj og fødevarer, og endelig The Stables Market, der sælger retro-, kult- og clubware, plader samt møbler og antikviteter.

The Stables Market er også kendt som STEDET at købe sko, støvler og lædervarer, antikviteter, billige London-effekter samt store mængder efterladenskaber fra 60-ernes hippiekultur. Det er, med andre ord, det helt rigtige sted at få de mest unikke køb med hjem!

Vidste du at...

Den Danske kirke ligger i Camden Town
Er du i London i forbindelse med helligdage, fastelavn eller Skt. Hans aften, så kan tage til St. Katherine’s Precinct 4, lige op til Regent’s Park. Her finder du Den Danske Kirke der afholder arrangementer for danskere i London i forbindelse med højtider, fastelavnsfest for børnene og en stor Skt. Hans-fest med bål og røde pølser. Den Danske Kirke i London har også en butik, der nogle dage om måneden sælger danske varer til fx lakrids- eller rugbrødshungrende eksildanskere.

Kort

Vis på kort