Docklands i London

Den gamle handelshavn

Det er ikke ofte, at turister bliver anbefalet at besøge steder, der stort set ikke byder på nogle attraktioner, men ikke desto mindre, er det det der her er tale om i forbindelse med Docklands i London. Docklands byder ikke på de sædvanlige museer og seværdigheder, men du skal alligevel tage dertil. Hvorfor? Fordi Docklands er en seværdighed i sig selv. 

Området med det semi-officielle navn Docklands dækker over den østlige del af London langs – og på begge sider af – Themsen fra Tower Bridge til Thames Barrier. Det var fra starten af 1800-tallet frem til 1980 hjemsted for Londons handelshavn, Port of London, der blev lukket på grund af manglende plads til de nye store containerskibe. Efter lukningen gik man straks i gang med omlægningen og modernisering af hele området, så det kunne reetableres som kontor-, forretnings- og beboelsesområde, godt skubbet på vej af fritagelse for ejendomsskat.

London Docklands Visitor Centre

I dag står bydelen stort set færdig med gamle såvel som nye kontorbygninger, eftertragtede beboelsesejendomme, et travlt shoppingområde og et veludbygget transportnet. Hvis du vil vide mere om det kæmpemæssige byggeprojekt på din weekend i London, kan du besøge London Docklands Visitor Centre, Limeharbour 3. Her finder du en yderst detaljeret udstilling om hele forløbet og områdets anvendelse gennem tiderne. Når du besøger Docklands bør du ankomme på den rette måde – ad vandvejen. Året rundt sejler den hurtigtgående River Bus med flere stop rundt omkring i Docklands og ved Greenwich Pier. Du kan købe en én-dags-billet, Explorer Ticket, så du kan stå af og på og få set så meget som muligt af området.

Bondegårdsbesøg i storbyen

Et besøg i Docklands i London vil i høj grad omfatte arkitektur-studier. Området er kendetegnet ved sine skarpe kontraster mellem gamle restaurerede pakhuse og nye kontorbygninger i glas og stål. Placeringen af nybyggerierne gør, at du flere steder kan se både det nye og det gamle på samme tid, hvilket gør kontrasterne endnu skarpere. En virkelig kontrast finder du i Pier Street på Isle of Dogs. Her kan du midt i Londons gamle havn besøge Mudchute City Farm. En bondegård midt inde i byen med et væld af dyr, der året rundt giver de blege bybørn mulighed for at snuse til det landlige liv.

Canary Wharf og shopping

Den mest kendte del af Docklands er Canary Wharf, der ligger omkring West India Quay på Isle of Dogs. Det kan skyldes, at det er det mest synlige med nogle af Europas højeste bygninger, der rager 200 m op over byen. Men måske er det også fordi, at der findes en masse interessante steder findes her. Du kan fx besøge Museum in Docklands, der fortæller historien om Docklands og Themsen. Du kan også få din shopping-lyst styret ved et besøg i det nye shopping-center Jubilee Place Shopping Centre, der sammen med indkøbsmulighederne også byder på en fantastisk arkitektur.

Kort

Vis på kort