Hastings og Battle

Hvor vikingetiden sluttet

Hastings ligger ved Kents sydkyst lige vest for Dover, og er kendt som "1066 Country" efter det Slaget ved Hastings. Dette store slaget tabte vikingerne mod Normannerne og bliver af mange betegnet som afslutningen på vikingetiden. Slaget skjedde ved den nuværende landsby Battle lidt inde i landet for Hastings. Slaget er udødeliggjort på Bayeaux-tapetet i Bayeaux i Normandiet. Ved at besøg i Battle kan en audioguide fortæller jer om det dramatiske slag der ændrede England for altid og i Wilhelm Erobrerens berømte kapel kan man stå netop der, hvor Kong Harold Godwinson siges at være død.  

Det var også her Wilhelm Erobreren byggede sin første fæstning i England efter slaget i 1066, og ruinerne af Hastings Castle er vel værd et besøg der den ligger på toppen af en klippe med flot udsigt over Den Engelske Kanal.

Hastings er også hjemsted for den største fiskeflåde i Europa, hvor bådene trækkes op på stranden.. Og byen byder da også på et godt udvalg af restauranter med fokus på fisk og skaldyr.

Dybt i Hasting West Hill i St. Clements Caves ligger "The Smugglers Adventure", hvor smugleriets voldsomme historie fortælles og genskabes i dramatiske interaktive udstillinger. Hastings er også kendt fra tv-serien Foyle's War.

Kort

Vis på kort