Klippeformationerne ved Devil’s Hole på Jersey

Besøg djævlens hul i det nordlige Jersey

I det nordlige Jersey finder du et naturligt krater, som overrasker og fascinerer utallige turister og besøgende hvert år. Det er ikke forårsaget af en meteorit men sandsynligvis af en hules sammenbrud for tusinder af år siden. Øverst på klippen er der en bronzestatue af djævlen selv, som guider dig ned ad stien til ”Devil’s Hole”.

Hullet er cirka 30 meter i diameter og 60 meter dybt. De knusende bølger, som konstant kaster sig ind over klipperne, giver en gejserlignende effekt, som kaldes ”blowhole”. Fænomenet opstår, når vandet bliver pumpet op igennem klippens huller i overfladen. De uhyggelige, sugende lyde, der kommer når vandet trækkes ned og ud i havet, har givet det navnet Devil’s Hole.

Som en del af National Trust for Jerseys beskyttede områder er Devil’s Hole og stierne omkring blevet fredet. Der er opført en udkigsplatform, hvor du kan se klipperne fra fugleperspektiv. De er omgivet af gode stier, hvor du vil se græssende får, så husk at lukke eventuelle låger bag dig, og lad de uldne væsener være i fred – statuen er skræmmende nok i sig selv. De lokale vil ikke have flere små djævle at passe på.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort