Mousserende vin i South Downs Nationalpark

Tag på smags-opdagelse blandt Englands bedste vine

Du tænker måske, at englænderne nok er bedre til at drikke vin, end at producere den - og du er ikke alene om den opfattelse. Men kører du rundt i South Downs Nationalpark et par timer syd for London, vil dine fordomme hurtigt blive gjort til skamme. Det betagende naturområde har efterhånden udviklet sig til at være ét af Englands bedste vinområder og leverer mousserende vine i verdensklasse. Sving bilen forbi de mange vingårde og fyld din kør-selv-ferie med masser af lækre smagsoplevelser.

Inspiration

Englands svar på Champagne

Der er ikke noget, der kan forsøde en kør-selv-ferie som at smage på delikate perlende vine. Og hvis det ovenikøbet finder sted i helt vidunderlige naturomgivelser, så bliver det næsten ikke bedre. Er du på kør-selv-ferie i Sydengland, så er det lige præcis, hvad der venter dig i nationalparken South Downs.

Selvom der er en verden til forskel på Frankrig og England - for ikke at snakke om fanskmænd og englændere - så minder det sydengelske klima og den kalkholdige jord i South Downs-området, utroligt meget om forholdene i Champagneområdet. De rullende sydvendte bakker bugner derfor med kvalitetsdruer som Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Blanc og Bacchus. og vingårde, der kan bryste sig af at lave mousserende vine helt på højde med Champagne. Ja, faktisk er flere af dem helt oppe at konkurrerer med de store Champagne-huse på både kvalitet og smag. 

Ridgeview Wine Estate, Stopham Estate, Breaky Bottom og Hambledon Vinyards tilbyder alle vinsmagninger, og The English Wine Centre i Berwick har mere end 100 forskellige engelske vine, du kan gå på opdagelse iblandt. God fornøjelse.


"Det er endnu ikke alle vingårde i South Downs, der har åbent for besøg, og det er derfor en god idé, at Undersøg mulighederne og booke turene på forhånd, så du ikke må køre tørstende derfra"

- Mogens, Rejsespecialist i Lyngby


 

Kort

Vis på kort