North York Moors National Park

Det magiske hedelandskab

Hedelandskab er efterhånden en sjældenhed alle steder i verden, og 70% af verdens hedelandskab findes i England med North York Moors, som det største sammenhængende område, hvor heden dækker en tredjedel af North York Moors National Park. Årstiderne afspejles tydeligt i hedens farver, naturligvis med sensommeren som det mest farverige, når lyngen blomstrer i et tæppe af lilla. Heden er også hjemsted for mange vilde dyr og fugle, men selv om det meste er fredet, kan I frit vandre over det meste, også uden for veje  og stier.

Inspiration

ind i skovene

Overraskende nok er North York Moors også et af Englands mest skovrige områder med 22% af nationalparken dækket af skov. Den oprindelige skov består af eg, ask, birk og røn mens buske er hvidtjørn og hassel. En del af skovene er såkaldt 'ancient woodland', hvor skoven har eksisteret i over 400 år og muligvis er rester af gammel forhistoriske skove. En vandreture gennem de gamle skove er en oplevelse.

og LANGS KYSTEN

Nordsøen danner den østlige grænse for North York Moors med alt fra knejsende skrænter, klippekyst, dybe skovdale (wykes), beskyttede bugter og sandstrande. De højeste skrænter findes i Boulby 20 km. nord for Whitby, og i skrænternes jordlag findes utallige fossiler fra Jura-tiden for 180 millioner år siden. Hele kyststrækningen på 36 miles fra Saltburn til Scalby ved Scarborough er erklæret North Yorkshire and Cleveland Heritage Coast, hvilket betyder at kysten er fredet og under opsyn af særlige myndigheder. En af de bedste måder I kan opleve kysten på er en vandretur ad den 53 miles lange Cleveland Way, eller måske bare en del af den. Her ser I også den ikoniske britiske busk Gorse med sine gule blomster og stikkende grene.

Kort

Vis på kort