Havnebyen Port Isaac

Et ægte lille fiskersamfund

Cornwalls nordlige kyst i det Sydvestlige England vrimler med atmosfærefyldte kystbyer. Én af dem, som du absolut skal besøge på din kør-selv-ferie, er havnebyen Port Isaac. Byen, der har eksisteret siden det 14. århundrede, emmer af gammelt fiskersamfund - og dufter da også af det - og så er der masser af rustikke små spisesteder, hvor du kan smage på dagens fangst.

Port Issac blev for alvor kendt på grund af den populære britiske tv-komedie 'Doc Martin', der blev optaget i- og omkring den hyggelige kystby.

Inspiration

Oplev stemningen bland byens fiskere

Port Isaacs krogede gader er så smalle, at det kan undre, hvordan biler overhovedet kommer igennem. Faktisk findes én af Englands smalleste gader, Squeezy Belly Alley, her i byen. Skæve hvidvaskede huse og rustikke granitbygninger fulde af lokal kunst og hyggelige spisesteder står på line på klippesiderne hele vejen ned til havnen. Fiskegarn, kølekasser og ruser ligger hulter til bulter, mågerne danser skrattende rundt og duften af hav rammer næsen. Her lander de lokale fiskere deres fangst af fisk, krabber og hummere, som de sælger i det lillebitte fiskemarked. Port Isaac er både en historisk lomme og en levende fiskerby på én og samme tid; det er netop dens charme. Det er oplagt at smage på dagens fangst i restauranter og pubber med udsigt over havet i denne lille perle af en havneby

Se byen fra nye vinkler

Port Isaac ligger på en naturskøn kyststrækning, der både er beskyttet som et ”Area of Outstanding Natural Beauty” og ”Heritage Coast Area”, så det er værd at tage sig tid til at studere byen fra alle vinkler. Går du op ad gaden til venstre for havnen kommer du hurtigt ud til græsklædte bakker, hvorfra du får den nok allerbedste udsigt over byen. Her kan du for alvor fornemme tidevandets gang, når fiskerbådene ligger brak på havbunden. Har du tiden til det, så tag på fisketur eller bådudflugter i sommermånederne fra den lille havn. Føler du dig derimod i det aktive hjørne, så kan du tage på nemme vandre- og cykelture i området.


"Tidevandet har en enorm indflydelse på de små kystbyer. Byerne får et helt andet udtryk, alt efter om bådene ligger på havbunden eller vandet står højt. Det er ret fascinerende at betragte i Port Isaac. Det er desuden en god idé at parkere på parkeringspladsen ca. 700 meter fra byen. Gaderne er utroligt stejle og smalle, så der kan man hurtigt hænge fast "


 

 

Kort

Vis på kort