Avenue de Champagne i Èpernay

Smag på Champagne

Forkæl jer selv med de smagfulde bobler og lær mere om champagnens historie. Èpernay er én af champagnens vigtigste byer – måske endda hovedstaden for de dyre dråber. For på gaden Avenue de Champagne, der ligger i hjertet af Èpernay, har verdens største champagneproducenter hjemme. På den næsten én kilometer lange gade ligger side om side store palæer med champagnehuse som bl.a. Moët & Chandon, Collard-Picard, Pol Roger, Mercier og Perrier-Jouët, og flere af dem tilbyder rundture i deres kældre og smagsprøver på forskellige champagner.

Et boblende besøg

Der er noget magisk over at drikke de fine bobler i høje, slanke glas på champagnens hjemmebane. Udover lækre smagsprøver byder de guidede rundture, som flere champagnehuse tilbyder, også på et fascinerende kig ned i de underjordiske kridthuler, der er 110 kilometer lange. I alt er mere end 200 millioner flasker champagne opbevaret under jorden – skjult for sollyset og altid med den rette temperatur på 10-12 grader. Huset Möet & Chandon er det mest spektakulære med 28 kilometer kælder, 90 millioner flasker og Kejser Napoleons egen tønde. Efter sigende elskede han Möet Champagne og havde det med på sine togter.

Eksklusive Avenue de Champagne

For mange er champagne prikken over i´et, og her på gaden er det hele også lidt mere elegant og smart. Faktisk regnes Avenue de Champagne for at være en af de dyreste gader i verden på grund af de pompøse palæer og al den champagne, der ligger i kridthulerne under gaden. Selve gaden er altid ren og velholdt, og du går på et bredt fortov, hvor grønne træer og buske pynter den stilrene vej. Undervejs må du ikke snyde dig selv for at kigge ned ad sidegaderne, hvor der er udsigt til vinmarkerne, der ligger på bakkedragene i Montagne de Reims omkring Èpernay.

Bemærk: Book gerne dit besøg hos et champagnehus i god tid, så du er sikker på, der er plads. Det er ikke i alle huse, man kan komme direkte ind fra gaden.

Kort

Vis på kort