Bilmuseet Cité de l'Automobile

Det største bilmuseum i verden

Cité de l'Automobile i Mulhouse er verdens største bilmuseum. Det er bilernes Louvre, og her finder du nogle af de smukkeste og sjældneste biler i verden. Cité de l'Automobile viser 400 klassiske, luksuriøse biler og racerbiler, som stammer fra bilhistoriens spæde begyndelse. I sin enorme 17.000 kvadratmeter store hal, oplyst af 800 lygtepæle, der er identiske med dem på Alexandre III-broen i Paris, fortæller bilerne historien om motorvognen fra 1878 til nutiden i dag. . 

Biler fra forskellige perioder

Udstillingen "Forløberne" præsenterer biler fra perioden 1878-1918, og indeholder fabrikaterne Panhard, Peugeot, De Dion og Benz. Dette var perioden hvor Panhard-designet var definerende for, hvordan bilerne så ud i årtier.

Udstillingen "Klassikerne" dækker en anden periode, som løb fra 1918-1938. Denne tid blev symboliseret ved sammensmeltningen af to vigtige bilproducenter – Mercedes og Benz. Denne fusion markerede begyndelsen på "superbil"-æraen, hvor biler fik utrolig kraft og størrelse. Masseproduktion af forhjulstræk fra Citroën i 1934 var den helt store tekniske innovation på den tid. Endelig gjorde Peugeot et vigtigt fremskridt, da det åbnede Sochaux-fabrikkerne.

Til sidst vil du se udstillingen “Moderne”, som omfatter bilmodeller fra 1945 og fremefter. Disse biltyper er præget af lette, billige biler. Bilproducenter opgav planerne om dyre køretøjer, der kun blev produceret til de velhavende. Producenterne koncentrerede sig i stedet om at udvikle biler, der brugte mindre brændstof og kostede væsentligt mindre for del almindelige borger.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort

Oplev det nordøstlige Frankrig - skab din egen historie