Bjergbyen La Mure og Laffrey

En del af Napoleonsruten

Syd for Grenoble ligger byen La Mure, som Napoleonsruten går igennem. Napoleon ankom om morgenen d. 7. marts 1815 med sine tropper, men byen er i dag mest kendt for sin fantastiske panoramaudsigt ud over området, og på en klar dag kan I se hele vejen til Grenoble.

I La Mure finder I det gamle tog som kører på jernbanen fra 1888, Chemin de Fer de La Mure, som blev brugt til kultransport mellem La Mure og Saint-Georges-de-Commiers. Her kan I komme på en skøn togtur igennem de flotte landskab og over broer med fantastisk udsigt ud over bjergene. Flere gange har der været bump på vejen, da dele af den oprindelige jernbane styrtede sammen, den er dog nu blevet genopbygget. Husk at tjekke køretiderne for toget og bestil tid på forhånd.

Ikke langt fra La Mure finder I også skisportsstedet Les Deux Alpes, hvor I i vinterhalvåret kan stå på ski, mens I om sommeren kan nyde byen med mange tilbud om aktiv ferie og en masse butikker og barer.

Napoleon fik styrket sin position i Laffrey

Efter at være taget igennem La Mure fortsatte Napoleon og hans tropper nordpå mod Grenoble. Lige før ankomst til den lille by Laffrey, kom der besked om at royale tropper var blevet sendt fra Grenoble mod Napoleons hær for at stoppe hans indtog. Napoleon valgte at tage i forvejen til byen Vizille, ubevæbnet, for at møde tropperne på fredelig vis. Ved mødet med tropperne sagde Napolen: "Soldater! Hvis nogle af jer ønsker at dræbe deres kejser, skal de skyde nu, jeg er her". Soldaterne svarede ved at lægge deres våben og råbe "Længe leve kejseren!". Området lige uden for Laffrey er med andre ord et af de steder på ruten, hvor Napoleon fik styrket sin position.

Kort

Vis på kort

Oplev det sydøstlige Frankrig - skab din egen historie