Route Napoleon

I kejserens fodspor fra Grasse ved Rivieraen til Grenoble i Alperne

Hvis I interesserer jer for historie og ønsker at køre ad en historisk rute, bør I udforske Route Napoleon - også kendt som Napoleonsruten - der strækker sig fra Grasse ved Rivieraen til Grenoble i Alperne. Ruten, der i alt er på ca. 325 km hele, er en rejse i Napoleons fodspor og er én af de smukkeste køreture i Frankrig. I kan med fordel kombinere turen med et besøg ved den imponerende nationalpark Georges du Verdon og landsbyen Gourdon.

En fascinerende invasion

Efter flugten fra sit eksil på øen Elba gik Napoleon Bonaparte i land ved byen Golfe-Juan den 1. marts 1815 på det, der i dag kaldes den Franske Riviera. Målet var at generobre tronen fra den upopulære Kong Ludvig d. 18. Men først måtte han, på en farefuld færd over de franske Alper, bringe sin 1.200 mand store hær til Paris.

På seks hårde vandringsdage og -nætter, og uden at løsne et eneste skud, tilbagelagde kejseren og hans følge den 324 km lange tur fra Grasse til Grenoble, hvorfra de fortsatte til Paris. Napoleon indtog tronen, men formåede kun at beholde magten i 100 dage. Historien om hans enmandsinvasion har dog aldrig mistet sin fascination.

I dag tilbyder Napoleonsruten (N85) en spændende rejse ind i Napoleons historie igennem Sydfrankrigs sceniske landskaber og provencalske, okkerfarvede landsbyer.

Kort

Vis på kort