Vinbyen Hunawihr

Besøg en af de smukkeste byer i Frankrig

På Alsace-vinruten finder du den lille vinby Hunawihr, som er en typisk Alsace-landsby. Byen er omgivet af smukke vinmarker og rummer en unik historie og en idyllisk bymidte, hvilket også gør, at den omtales som en af de smukkeste landsbyer i Frankrig. Her kan du besøge flere vinproducenter, der tilbyder rundvisninger, smagsprøver på deres vine og vinsalg.

Start dit besøg med en spadseretur ned ad hovedgaden i Hunawihr. Gaden er flankeret af farverige bindingsværkshuse, gode vinhuse med smagsprøver og et interessant udvalg af gamle vandpumper. Fra hovedgaden kan du gå op til den murede kirke fra det 14. århundrede, som ligger i udkanten af landsbyen, og det er her, du virkelig kan se, hvorfor Hunawihr omtales som en af de smukkeste landsbyer i Frankrig: Fra kirken får du en fantastisk udsigt over landsbyen, de skovklædte bakker i Vogeser-bjergene og de mange vinmarker!

Hunawihr blev grundlagt i det 7. århundrede af manden Hunon. Det er dog ikke ham, landsbyen er opkaldt efter – men derimod hans kone, Hune. Legenden siger at Hune voksede op omkring springvandet ved foden af landsbyen. Igennem hele sin levetid kom hun til kilden, for at vaske de fattiges tøj. I 1520 blev Hune erklæret helgen for sine gerninger.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort

Oplev Alsace - Skab din egen historie