Byen Metz

En overset by med masser af charme

Fuld af historie fanger Metz dit blik med sin ikoniske katedral, der hæver sig over resten af byen. Med sine smukke haver og parker, middelalderlige gamle bydel og fantastiske museer er der mange ting at lave i Metz, som er en af de byer, der omslutter dig med historie og charme.

Men hvad skal du så se i Metz? Metz-katedralen er selvfølgelig byens hovedattraktion, og er med sine imponerende 42 meter en af de højeste kirker i Europa. Den fascinerende katedral bygget i gotisk og renæssancestil, fanger dit øje allerede inden du kommer ind i byen og er faktisk grunden til, at mange kører af motorvejen, for at besøge denne smukke by. Katedralen blev bygget mellem 1220 og 1552. Dens interiør er smukt belyst gennem de mangefarvede glasvinduer, som solen strømmer ind gennem i løbet af dagen - derfor er katedralen også kendt som ’Guds lanterne’.

At gå en tur rundt i det historiske centrum er en af de bedste ting at gøre i Metz. Følg de smalle brostensbelagte gader og beundr byens historiske bygninger. Spis en is eller drik en kop kaffe på Place Saint-Louis fra det 14. århundrede. Den smukke plads er omgivet af pastelhuse med vinduer i middelhavsstil.

Den middelalderlige Porte des Allemands

En anden fremtrædende turistattraktion i Metz er den middelalderlige Porte des Allemands, som betyder ’Tyskernes Port’. De gamle tårne, der engang var beskyttet af den befæstede port og den gamle bro, er nu åbne for offentligheden. Du kan også besøge Centre Pompidou-Metz. Det er et interessant museum, der viser kunst fra 1905 og frem til i dag. Det er forbundet med Centre Pompidou Musée National d'Art Moderne i Paris, og museet får sine udstillinger fra de mere end 100.000 kunstværker i Paris. Der er tre store gallerier spredt rundt på det 10.700 kvadratmeter store museum.

Endelig skal du huske at besøge den protestantiske kirke, Temple Neuf, som ligger på den lille ø, Île du Petit-Saulcy midt i 'Kærlighedens have' midt i Mosel og umiddelbart ved siden af operahuset ved Place de la Comedie. Forbundet af broer fra begge sider er den lille ø lettilgængelig for nysgerrige besøgende.

Med flotte grønne områder, gode vandrestier langs floderne og smalle brostensbelagte gader er det oplagt at udforske Metz til fods. Byen er dog også blevet en yderst cykelvenlig by, hvis du hellere vil pedalere byen rundt.

Kort

Vis på kort

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.