Byen Saint Nazaire

Besøg atlanterhavsbyen Saint Nazaire

Selvom den ikke er en af Frankrigs mest attraktive og turistede byer, har Saint Nazaire stadig meget at byde på. Er du især fascineret af både og fly, så er Saint Nazaire stedet du ønsker at opleve. Saint-Nazaire er bedst kendt for sin skibsbygningsindustri, der startede i det 19. århundrede. I 1862 blev havnen afgangs- og ankomstpunkt for Frankrigs første transatlantiske togter til Sydamerika. For at lære mere om denne fascinerende industri, skal du besøge Escal'Atlantic, hvor du kan rejse rundt i verden på 90 minutter om bord på en rekonstruktion af et af disse storslåede skibe.

Saint-Nazaire er desuden hjemsted for en af Europas Airbus-fabrikker. Det er her, de vigtigste skrogsektioner til Boeings fly bliver samlet og testet - inklusive den nye A380 verdens største passagerfly.

Er du mere til afslapning, så har kysten omkring Saint-Nazaire nogle virkelig dejlige strande. Tag ud på den gamle toldofficers sti, som er foret med middelhavsflora – hele vejen ud til Les Jaunais. Her finder du feriestedet Saint-Marc-sur-Mer. Er du filmnørd, skal du vide, at det er her, Jacques Tati filmede Hr. Hulots Ferie i 1951.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort