Tours - Loiredalens hovedby

Indgangsbyen til Loire-dalen

Tours er perfekt placeret, som det administrative center i Loire-dalen, og fra Tours har du et fantastisk udgangspunkt, hvis du ønsker at udforske de storslåede UNESCO-verdensarv, som ligger i den omkringliggende dal. Byen er dog langt mere end en port til Loire-slottene. Faktisk er Tours en meget charmerende by.

Frem for alt er der byens historiske arv: Den er fødested for den berømte romanforfatter Honoré de Balzac. Inden han flyttede til Paris som 14-årig, løb han rundt i Tours’ gamle kvarterer, hvor du i dag kan komme med på en vidunderlig rejse tilbage i tiden. Her kan du udforske de smalle brostensbelagte gader, bindingsværkshuse samt den monumentale Saint-Gatien-katedrals sten facade – alt dette giver byen en charmerende middelalderstemning.

I hallerne er der hver tirsdag og lørdag marked, hvor lokale producenter viser, at der produceres meget mere end vin i Loire dalen. Her er, ud over de gængse grøntsager, et rigt udbud af lokalt producerede delikatesser som oste, honning og andre delikatesser.

Vi anbefaler også at du nyder renæssance arkitekturen på kunstmuseet Hotel Gouïn, Château de Tours fra det 11. århundrede, 'la Psalette'-klosteret og Saint Martin Basilica, som alle fascinerer turister fra hele verden. Og får I nok af de "gamle" museer, så besøg i stedet Tours center for nutidskunst CCCOD, som giver en nutidig kontrast til byens historiske vidnesbyrd.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort