Champs-Elysées i Paris

Shopping på Champs-Elysées

Når der ikke foregår andet, er Champs-Elysées en bred og blomstrende forretningsgade med mange glimrende mærkevareforretninger, sportsforretninger, Disney-store og alt hvad forskellige generationer ellers har brug for i Paris. Champs Élysées er blandt de mest berømte gader i verden og den 2km lange avenue er hjemsted for dyre butikker, caféer, biografer og teatre. Champs Élysées er også kendt som den smukkeste avenue i verden. Champs Élysées var frem 1616 blot marker uden for Paris, indtil Marie de Medicis besluttede at for at lave en sti af træer fra Jardins des Tuileries. Senere blev routen redesignet således så den føltes som en forlængelse af parken. Det var først i 1694 at den fik navnet Champs Élysées.

Inspiration

Oplev den unikke atmosfære og det enorme udvalg

De franske bilmærker har på Champs-Elysées deres egne forretninger, og her udstilles tit designstudier og prototyper. Champs-Elysées største charme er dog afvekslingen mellem de mange forskellige forretninger, samt glæden fra de mange mennesker fra alle egne af verden, der her i Paris mødes for at nyde en dag på et af verdens bedste strøg. Champs Élysées er også kendt som en af de mest berømte gader for shopping og de velkendte mærker som Chanel og Louis Vuitton ligger side om side med Disney, Nike, Zara, Cartier, Bel Air Fashion, Toyota, Benetton, den største Gap på det europæiske kontinent og verdens største Adidas butik. Champs Élysées er grundet sin størrelse hjemsted for flere store begivenheder. Hvert år på Bastille dagen passerer Europas største militærparade Champs Élysées og avenuen bliver hvert år til jul lyst op af tusindvis af pærer.

Avenue Montaigne - en sidegade til Champs-Elysées

Der sker ikke meget i gaderne omkring Champs-Elysées med en enkelt undtagelse. På den nederste del af strøget, ligger sidegaden Avenue Montaigne, og her har de store franske modehuse og internationale luksusmærker deres parisiske forretninger. Ikke stol på dit førstehåndsindtryk. Forretningerne er forholdsvis diskrete og har ikke megen udstilling mod gaden, men indenfor er det et slaraffenland for modeinteresserede med et velpolstret kreditkort.

Kort

Vis på kort