Château de Saint-Ulrich

Besøg levn fra fortidens storhedstid

Slottet Saint-Ulrich er en imponerende slotsruin, lokalt kendt som Château de Saint-Ulrich, Ulrichsburg eller Château de Grand-Ribeaupierre. Slottet ligger nord for landsbyen Ribeauvillé. Det er et af de 3 såkaldte Ribeauvillé-slotte, og den største og med afstand mest velbevarede. De to andre hedder Girsberg Slot og Haut-Ribeaupierre Slot.

Slottet blev smukt bygget på en 520 m. høj bjergtop. Saint Ulrich Slot var oprindeligt en beboelsesejendom og udkigspost. Slottet og den rektangulære ridderhal, blev bygget i det 13. århundrede. Ved siden af denne hal findes resterne af St. Ulrich-kapellet, som i det 15. århundrede gav slottet sit navn. Slotsruinen blev forladt i det 15. århundrede, og på grund af sin udsatte position har vind og vejr ødelagt slottet, så der i dag kun står dele af det tilbage. Det er frit tilgængeligt, og oppe fra bjerget får du en fantastisk udsigt over de omkringliggende Vogeser-bjerge og landsbyen Ribeauvillé.

Alle 3 Ribeauvillé-slotte kan kun nås ved at gå ad nogle ret anstrengende vandrestier. Du skal som minimum forberede dig på at bruge et par timer, hvis du vil besøge dem alle tre.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort