Clermont-Ferrand i Auvergne

Byen i hjertet af Frankrig

Clermont-Ferrand er en inspirerende by lige midt i hjertet af Frankrig og en del af regionen Auvergne-Rhône-Alpes. Byen er kendt for sin rige historie, flotte arkitektur og omgivet af en spektakulær natur.

Vulkan-katedralen
Byens vartegn er den majestætiske og lidt dystre Notre-Dame-de-l'Assomption-katedral, som er bygget i gotisk stil. Det specielle ved katedralen er, at den er meget mørk, ja nærmest sort, fordi den er opført med vulkanske sten fra det nærliggende vulkanområde Chaine des Puys. Katedralen fanger straks din opmærksomhed når du kommer til byen og den er klart et besøg værd. Når du har beundret katedralen, kan du passende gå en tur gennem de brostensbelagte gader og det historiske centrum. Langs torvet Place de Jaude ligger velbevarede middelalderbygninger med butikker, caféer og restauranter, hvor du kan tage en pause og opleve den meget franske atmosfære.

Det handler om dæk
For de historieinteresserede er det obligatorisk med et besøg på det imponerende Château de Clermont, den majestætiske fæstning hvorfra der er en flot udsigt over byen. Clermont-Ferrand er også hjemsted for Michelin, det verdensberømte dækfirma. her kan du besøge Michelin Adventure Museum og lære mere om virksomhedens historie. Udforsk udstillinger, der tager dig gennem tiden og viser, hvordan Michelin har påvirket både bilindustrien og rejser frem til i dag.

Højland og udslukte vulkaner
Clermont-Ferrand er også omgivet af smuk natur. Tag en tur mod sydvest gennem Chaine des Puys, den vulkanske UNESCO-bjergkæde i Auvergnes højland, hvor du kan opleve små udslukte vulkaner, maleriske søer og grønne enge. Det er også muligt at vandre og cykle i området hvis du holder af aktiv livsstil.

Clermont-Ferrand og Auvergne-regionen er i øvrigt kendt for sine velsmagende oste, pølser og andre delikatesser. Find en hyggelig Michelin-restaurant og nyd en autentisk fransk madoplevelse.

Clermont-Ferrand ligger ca. 425 km syd for Paris og 180 km vest for Lyon.

Kort

Vis på kort