Den historiske by Colmar

Alsace-vinens hovedstad

Den mest berømte by på den alsaciske vinrute er Colmar, der på grund af sine charmerende små kanaler, også bliver kaldt ”Lille Venedig”. Byen er ganske enkelt enestående med sine rige kulturarv, der byder på maleriske bindingsværkshuse og en over 1.000 år gammel historie. Tag på en rejse i fransk/tysk historie i byens gotiske bygninger og renæssancehuse.

En livsstil, der skal opleves

Det er næppe nødvendigt at reklamere meget for den charmerende by Colmar med bindingsværkshusene, kanalerne, den blomsterudsmykkede bymidte... Alsace-vinens hovedstad er et koncentrat af alsacisk idyl og vogter af en livsstil, som skal opleves!

Det er en hyggelig gammel by i mellemstørrelse men med en bemærkelsesværdig stor kulturarv. Det er den kendte billedhugger, og frihedsgudindens fader, Bartholdis fødeby. Men det sted I ikke må gå glip af, er naturligvis "Det lille Venedig" (Petite Venise) med de mange cafeer, restauranter og forretninger indrettet i skønne gamle huse. 

Men det er bestemt også det værd at gå en tur i den historiske bymidte, som er kendt for sine bindingsværkshuse på Quai de la Poissonnerie. Kulturelskere kan supplere besøget i Colmar med et besøg på museet Unterlinden og se den berømte Issenheim-altertavle.

Kort

Vis på kort

Oplev Alsace - Skab din egen historie