Petite France i Strasbourg

Det mest fotogene område i Strasbourg

Den gamle bydel, Grand Île, som er på UNESCOs verdensarvsliste, er yderst velbevaret og rummer fascinerende bygninger og områder fra middelalderen og renæssancen. Det er også her, du finder Petite France. Det uden tvivl byens mest romantiske byområde – både om dagen og om natten. Områdets smukke bindingsværkshuse og bygninger er omgivet af små Venedig-lignende kanaler, hvilket giver kvarteret en ubestridelig charme. Kanalerne omfavner historiske bygninger og seværdigheder, som enhver besøgende bør udforske:

Kirken Saint-Thomas, byens største protestantiske kirke, ligger i Petite Frances østlige del. Den dateres tilbage til slutningen af det 12. århundrede og har været dedikeret til den protestantiske religion siden 1529. Den er let genkendelig takket være dens to massive, romanske klokketårne, hvoraf det ene er firkantet og tårner sig op over hovedindgangen. Især kirkens Silbermann-orgel er kendt for sin skønhed og tone. Selve Mozart passerede gennem Strasbourg i 1778, og han anerkendte orglets ekstraordinære lyd.

Du skal også tage dig tid til at slentre langs bredden ved hovedkanalen, hvor du kan nyde refleksionerne af de imponerende bindingsværkshuse i vandet. De smukke middelalderlige huse i Petite France stammer fra det 16. og 17. århundrede. De er pragtfuldt dekoreret i eksplosioner af farverige planter. Deres stejle tage er åbne over lofterne, hvor skind plejede at tørre. Garverens Hus (Maison des Tanneurs) er et af disse huse og ligger  lige ved vandkanten. Det er et af områdets mest berømte vartegn. Det tidligere garveri er et pragteksempel på, hvordan de gamle huse så ud i kvarteret og blev bygget i 1572.

Kan du bare ikke få nok af disse romantiske bindingsværkshuse, vil du værdsætte de smukke huse, som flankerer gaden Rue du Bain-aux-Plantes, som løber mod Ponts Couverts. Ved Pont Couverts finder du de "overdækkede broer", som pryder mange postkortbilleder fra Strasbourg. Det er en række af tre broer, som er domineret af tre tårne fra det 14. århundrede. Tårnene er rester af de gamle middelaldervolde, som i alt udgjorde 90 tårne. Broerne selv var engang overdækket af et trætag. I dag har broerne ikke tag over sig, men de lokale kalder dem stadig for de "overdækkede broer".

Kort

Vis på kort

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.