Fæstningsbyen Chinon i Loiredalen

Derfor skal både dig og dine smagsløg glæde sig til Chinon

Chinon er en af disse labyrintiske, bakkede landsbyer, der dufter af gamle dage og fransk landidyl. Den ligger ved Vienne-floden og er et perfekt lille pitstop på vejen mellem de større byer Angers og Tours, når du er på kør-selv-ferie i Loiredalen. Med sin majestætiske borg fuld af historie, lokkende specialbutikker og kvalitetsrestauranter for ikke at nævne de nærliggende vingrotter, er der grunde nok til at besøge Chinon.

Smagsfornøjelser i middelaldergaderne

På det lille torv General de Gaulle neden for slottet er morgenen endnu ikke rigtig gået i gang klokken 10. På cafeen Brasserie de la Pause Rabelaisienne sidder et par lokale og læser avisen med en kop dampende kaffe og en cigaret, mens butikkerne så småt begynder at åbne i gaderne omkring. På torvet ligger også den Michelin-anbefalede Au Chapeau Rouge

Nede ad gaden Rue J.J. Rousseau er der dog travlt i bageriet Patisserie Fournil Du Chateau. En bid af deres chokoladecroissant forklarer hvorfor. De elegante chokolader i butikken ved siden af lokker beundrende blikke ud af forbipasserende og får mundvandet i gang. Sådanne små dejligheder finder man rundt omkring i de labyrintiske gader.

I Jeanne d'Arcs fodspor

Byens højdepunkt finder du dog... ja, højt over byens tage. Her dominerer Fortesse Royale de Chinon; Et af Loiredalens mange fantastiske og historiefyldte slotte.

Her på slottet mødte den 17-årige Jeanne d´Arc i 1429 Karl 7. af Frankrig og overbeviste ham om sine gudsbenådede talenter. Men slottet har også forbindelser til historierne om Tempelridderne og de europiske kongehuse.

En grotte fuld af vinøse fristelser

Et andet af byens højdepunkter ligger derimod lige uden for byen. I de senere år er vinene fra området omkring Chinon blevet regnet som nogle af de bedste i Frankrig. Og med dette in mente vil vi helt sikker anbefale dig at tage en tur til vingrotten Cave Montplaisir.

Grotten er omkring 2500 m2 og gemmer på godt 700 vintønder. Vine fra hele området ligger her og venter i de kølige hulrum. I grottens bar, hvor der er gratis smagsprøver, kan du være heldig at møde Pascale – en helt fantastisk dame, der på gebrokken engelsk forklarer om de forskellige vine. Hun kan være svær at forstå, men som hun siger: "vin er et internationalt sprog". Og vin; det er i hvert fald noget hun kender til!

Det er gratis at besøge grotten, og vinen kan købes til rimelige priser.


"Et godt tip er at parkere bilen oppe ved borgen og derefter tage en tur ned i byen til det lille torv med elevatoren. Den sparer dig for den stejle gåtur"

- Maria, Rejsespecialist i Odense


Kort

Vis på kort