Kør-selv-ferie med cykeltur i den skønne Loire-dal

8 dages cykelferie mellem vin og slotte - 'la route royal'

Loire-dalen er indbegrebet af fransk romantik, hvor egnens landlige charme på ingen måde står tilbage for byernes kulturelle rigdom. Men naturligvis er det de mange slotte langs Loire-floden mere end noget andet, der har gjort denne region så berømt. Konger, adelige og hoffolk havde her, forført af Loire-dalens smukke natur, hundredevis af slotte, palæer og smukke residencer. Villandry, Langeais, Ussé, Chinon, Azay-le-Rideau, Chenonceaux, Chaumont og Blois, blot for at nævne nogle af de vigtigste. 

Denne vidunderlige cykeltur langs en af Europas smukkeste floder byder på oplevelser hele vejen; imponerende slotte, berømte vinmarker med vinstokke i snorlige rækker fra Chinon, Vouvray og Saumur, hyggelige landsbyer og pragtfulde marker, der minder jer om at dette er "Frankrigs have". Alt dette oplever I fra stille småveje, cykelveje og enkelte jordveje i et forholdsvis fladt terræn, hvor der dog i de bølgende vinmarker vil være enkelte kortere stigninger. 

 

Fra 6.500 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 7 nætter inkl. morgenmad

Rejseperiode: 
3. april - 9. oktober 2021

Sværhedsgrad.
O O
O O

Startdag:
Torsdag og lørdag

Varighed:
8 dage/7 nætter

Cykelturens længde:
Ca. 365 km

 

Bestil på: 70 11 60 11

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Tours

I Tours kan I nyde den gamle  bydel med de smukke bindingsværkshuse og Place Plumereau i hjertet af det gamle Tours. Denne del af byen er et af de største fredede byområder i Europa, med caféer og restaurfanter under gamle palæer og bindingsværkshuse fra det 15. århundrede. 

Overnatning i Tours

Tour - Chinon (50 km på cykel)

Floden Cher fører jer direkte til slottet Villandry med fransk "art de vivre" og de smukke haver, anlagt i terrasser. Her bliver I overrasket over de skyggefulde stier, blomsterdækkede bede, springvandene og de kunstnerisk anlagte urtehaver.

Længere fremme skifter i bredde af floden Cher ud med den berømte Loire-flods bredder. Og igen fristes I af det næste slot Langeais, hvor I fra toppen af det fæstningstårnet vil se Loire-floden og omgivelserne ligge foran jer (Langeais og dets 1400-tals slot blev bygget som fæstning).

Derfra videre mod Château de Ussé, hvis mange tårne, spir og kvistvinduer inspirerede Perrault til at skrive det berømte eventyr "Tornerose". Kig indenfor i det smukke slot og lad eventyrets "Der var engang...." blive til virkelighed. Og via små landsbyer og stille sideveje kommer I frem til dagens mål Chinon.

Chinon ligger ved floden Vienne og byen er kendt for sit slot, sine fremragende vine og sin historiske bykerne. Her har både franske og engelske konger slået deres folder, på godt og ondt. I 1429 som 17-årig kom Jeanne d'Arc til til Chinon for at erklære Le Dauphin (senere Kong Charles VII) som Frankrigs retmæssige konge.

Overnatning i Chinon

Rundtur Fontevraud l'Abbaye (55 km på cykel)

Floden Vienne følger jer til den lille landsby Candes St. Matin, hvor en storslået og romantisk kirke blev bygget på stedet hvor den hellige St. Matin døde. I Montsoreau flyder Vienne sammen med den magtfulde Loire, et imponerende skue. Og netop her er Loire erklæret verdensarv af UNESCO.

Herfra går turen til Fontervraud l'Abbey, et af verdens bedst bevarede middelalderklostre, og det mest berømte i Frankrig. Klosteret blev grundlagt i 1099 og er bl.a. kendt fordi både frannske og engelsek monarker er begravet her. Og da den franske revoluition lukkede klosteret  var Fontevraud det meste magtfulde kloster i Frankrig. I 1804 omdannene Napoleon klosteret til et fængsel som først lukkede i 1963 (selv om den sidste fange åbenbart satd frem til 1985).

Overnatning i Chinon

Chinon - Azay-le-Rideau (40 km på cykel)

I forlader nu Chinon med dens middelalderlige snævre gyder, der maser sig ind mellem floden og klipperne, og kører mod nord. Turen tager jer gennem vinmarker og ensomt beliggende landsbyer, som fx Crissay, der engang lå helt øde, men nu igen er bosat af kunstnere og mennesker, der altid ved, hvordan man får det bedste ud af tingene.

Men vær ikke bange, der kommer snart endnu et slot I kan beundre idag. Faktisk et helt fantastisk slot, Châteaux d'Azay-le-Rideau, der blev bygget på e ø i Indre-floden af Kong Frans I i 1500-tallet. Forfatteren Balzac skrev om det ”en diamant med tusind facetter, sat ved Indre". 

Overnatning Azay-le-Rideau

Azay-le-Rideau - Chenonceaux (60 km)

Idag har I endnu et højdepunkt i vente. Denne gang gælder det naturen. Turen går gennem det romantiske flodlandskab der følger Indre frem til Montbazon. Her venter en kort stigning og efter lidt hård tråd i pedalerne kommer I til Cher-dalen, hvor stier mellem enge fører jer gennem dalen til Bléré, en lille markedsby.

For mange besøgende er det berømte Château de Chenonceau toppen af kransekagen. Slottet, der ligger ved Cher-floden, har som andre slotte også spillet en vigtig rolle i fransk historie. Slottet blev opført i starten af 1500-tallet under Kong Frans og den første borgerlige ejer Louise Dupin blev besøgt af oplysningstidens fremmeste mænd, bl.a. Voltaire, Rousseau og Fontenelle. Under revolutionen blev slottet skånet, i mordsætning til mange andre, fordi det havde broen over Cher, og der var langt til nærmeste overgang.

Overnatning i Chenonceaux

Chenonceaux - Blois (50-80 km på cykel)

I dag skal I vælge mellem to forskellige tourvarianter:

Den kortere strækning fører jer gennem Touraine's dejlige landskab til slottet Chaumont og derefter ad romantiske stier langs Loire til Blois. Efter at have checken ind på jeres hotelværelse, kan I gå på opdagelse! Fx  Château Royal de Blois med sine gallerier, balkoner og karnapper

Den længere variant for alle elskere af Loire-slottene: via Montrichard, Cheverny, Villesavine til Castle Chambord. Kør langs Loire-floden inden I fortsætter gennem Domaine de Chambord skoven, hvor det er vigtigt at stoppe ved Loire-dalens meste berømte og majestætiske Châteaux de Chambord. Det imponerende renæssanceslot er det største i Loire-dalen og  stammer tilbage fra første halvdel af 1500-tallet. Så bliver dagens tur 75 km.

Tilbage i Blois kan I nyde den charmerende by og slentre rundt på de brostensbelagte gade i den gamle bydel. Da byen er anlagt på to høje må I også være forberedt på at forcere indtil flere tapper. Vigtige attarktioner er bl.a. Catédrale St-Louis fra det 17. århundrede og byens slot, Château Royal de Blois, hvis fire fløje blev bygget i hver sin arkitektonisk stil og tid.

Overnatning i Blois

 

Blois - Tours (75 km på cykel)

Floden løber langsomt mellem de gyldne, flimrende sandbanker. Typisk for dette område er stenhusene, der er bygget direkte ind i de bløde kalksten. Nogle gange er det kun røgen der stiger op er afslører deres eksistens.

I krydser Loirefor at kunne nyde det mest kongelige af alle Loire-slottene, Château d'Amboise. Slottet har en vigtig rolle i Frankrings historie; Jeanne d'Arc kom igennem Amboise på vej til Orléans og slaget ved Patay. Hugenotternes Amboise-komplot mod Francis II, Catherine de Medici og de Guise (måske har I læst Ken Follets bog "den Evige Ild"). Og Amboise-dekretet fra 1563, der forbød protestantisme.

Château d'Amboise har huset fem konger, en romersk kejser og var også Mary Stewart, Queen of Scots, hjem i hendes unge år. Yderligere tilbragte Leonardo da Vinci sine sidste år i Ambois.

Herfra cykler I ad skjulte stier gennem vinmarker via Rochcorbon til Tours. Alternativt tage toget fra Amboise og korte turen kort ned  med ca. 25 km.

Overnatning i Tours

Afrejse

Efter morgenmaden er det tid til afrejse. 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 6.500 kr.

Prisen inkluderer

 • 7 x overnatning på 3* hoteller
 • 7 x morgenmad
 • 5 x bagagetransfer
 • Velkomstbriefing (engelsk/tysk)
 • Udførlig rutebeskrivelse (engelsk/tysk) og rejsedokumenter (1 stk. pr. værelse)
 • GPS-data tilgængelig
 • Syv dages servicetelefon
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Cykelleje
 • Parkering
 • Turistskatter

 

FLERE PRISER 2021

Tillæg for enkeltværelse    2.400 kr.

Cykleleje 

Leje inkl. forsikring:
21-gear    800 kr.
Elcykel  1.600 kr.
Egen cykel kan medbringes
 

PARKERING I Tours 

P-hus ca. 40-45 € pr. uge. Reservation ikke mulig/nødvendig. Parkering betales direkte. 
 

 

EKSTRA OPLEVELSER

Cykelturen i Loire-dalen ligger fast, men vi kan tilpasse dagene før og efter turen helt efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

I kan også forlænge rejsen med nogle ekstra dage f.eks. i Tours, Orleans eller Paris. Eller med nogle dage i Normandiet.

 

 

 

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011