Jeanne d’Arc-byen Orléans

Gå i Jeanne d’Arcs fodspor i byen Orléans

Orléans er hovedstaden i regionen 'Centre', som ligger i den østlige ende af Loire-dalen. Byen Orléans har mistet mange beundringsværdige bygninger under de destruktive krige, som Orléans har været en del af, men byen er stadig en attraktiv turist- og universitetsby, som byder på spændende seværdigheder og attraktioner.

Det centrale Orléans er rimelig kompakt og indeholder spændende historiske seværdigheder, samt et centrum af elegante, hvide stenbygninger og ældre bindingsværksbygninger. Hovedattraktionen er Orleans-katedralen, der blev grundlagt i det tredje århundrede af biskoppen af Orleans, Saint Euverte.

Hovedpersonen i Orléans er dog uden tvivl Jeanne d'Arc, som er til stede i hele byen. På Place du Martroi står en enorm rytterstatue af Jeanne d'Arc – et bronzeværk af Denis Foyatier. Jeanne d’Arc er også at finde på Place General de Gaulle, hvor du finder 'Maison de Jeanne d'Arc – huset som tilhørte Joan d’Arc. Bygningen blev ødelagt under 2. Verdenskrig men efterfølgende genopbygget og viser i dag forskellige genstande, der fortæller om Orléans historie under den engelske belejring, som Jeanne d'Arc ophævede i 1429 – hvilket gav hende tilnavnet ”Jomfruen fra Orléans”.

En anden vigtig bygning i Orleans er Hotel Groslot, som er bygget i det 15. århundrede og er tidligere bolig for den lokale dommer, Jacques Groslot. Bygningen blev derefter brugt som rådhus under den franske revolution. Adskillige berømte mennesker har slået deres folder her, blandt andre Kong Francis II.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort