Forum des Halles i Paris

Tag på underjordisk shopping

På samme måde som Pompidoucenteret står i stærk kontrast til de gamle parisiske bygninger, gør Forum des Halles med sine futuristisk svungne linjer det også. Navnet Les Halles skyldes, at Paris’ enorme fødevaremarked lå her fra den tidlige middelalder og helt frem til 1971. Her blev det rykket udenfor Paris, og i stedet opførte man Forum des Halles, et kombineret center for handel og kultur. Centeret er enormt! Under jorden og i fire etager ned ligger den ene forretning efter den anden. Her er masser af tøjforretninger i den unge og prisfornuftige ende, sportsforretninger, parfumerier og en enorm FNAC, hvor du kan få alt indenfor bøger, foto, video osv.

Ovenpå et hektisk knudepunkt

Forum des Halles er placeret ovenpå en af verdens travleste stationer, hvor næsten alle Paris’ metrolinjer krydser hinanden. Her har parisernes super-metroer (de såkaldte RER) en af deres forholdsvis få stationer i centrum af Paris. De kører til gengæld langt ud i forstæderne i Paris, så du kan herfra let komme til Disneyland Paris i øst eller til Versailles i vest. Les Halles-området har masser at byde på. Du kan også fortsætte med parisisk shopping i verdensklasse.

Et grønt åndehul midt i indkøbene

Forum des Halles er undergået en omfattende renovation i løbet af det seneste tiår. Foruden centerets indre gange, pladser og butiksfacader, er der anlagt en park på centerets tag. Det grønne åndehul, der består af græsplæner, bænke og hyggelige kroge, ligger i gadeplan og kan tilgås både fra Les Halles (som centeret kaldes i folkemunde) og fra de omkringliggende gader. Køb en bid mad i en af centerets fødevarebutikker, og nyd den på en bænk i solens stråler.

Kort

Vis på kort