Pompidoucentret i Paris

Paris' kulturelle puls

Midt på en plads omgivet af pæne, nydelige borgerhuse fra starten af 1900-tallet ligger museet Beaubourg, eller Centre Georges Pompidou. Siden det moderne kunstmuseum og kulturcenter åbnede i 1977 har Pompidou centret været en vigtig del af den kulturelle puls i Paris. Og den permanente kunstsamling og de skiftende kunstudstillinger bliver ved med at tiltrække sig opmærksomhed, også internationalt.

Arkitektonisk legestue

Centrets arkitektur er særpræget. Du vil sikkert enten elske eller hade det. Selve bygningen er tegnet af arkitekterne Rogers & Piano og stod færdig i det sydlige Les Halles i 1977. Det ser ud som om bygningen har fået vendt vrangen ud, så alle rør og installationer er synlige. Men der er mening i den parisiske galskab: Alle de blå rør har at gøre med ventilation, de grønne er vandrør, mens det gule er el installationer. De steder, hvor mennesker transporteres, er røde. Se det, nyd det, dan din egen mening og gå beriget derfra. Du finder også en fin udsigt over byen på toppen af Pompidou centret, som helt sikkert er et besøg værd.

Pladsen foran Pompidou centret er i øvrigt et populært sted at hænge ud for lokale og turister på ferie i Paris. Så sæt dig her med din frokost og betragt de mange turister, skatere og gøglere af alle slags.

inspiration

kunst og en fantastisk udsigt

Er du bare den mindste smule kunstinteresseret, skal du dog gå indenfor på Centre Georges Pompidou. De øverste etager i Centre Georges Pompidou rummer nemlig et kunstmuseum i absolut særklasse. Den franske stats enorme kunstsamling findes naturligvis i Paris, men kan ikke rummes i én bygning.

Louvre rummer samlingen op til 1848, Orsay-museet rummer guldalderkunsten, mens Centre Georges Pompidou har kunst fra ca. 1905 til i dag. Og det er virkelig en samling, der kan tage pusten fra de fleste.

Endnu en grund til at tage turen op på Centre Georges Pompidou er den flotte udsigt over Paris fra toppen af den karakteristiske, udvendige rulletrappe. Tidligere kunne alle tage turen op, men nu kræves billet til en aktivitet på de øverste etager af Centre Georges Pompidou.

Kort

Vis på kort