Kaysersberg i Alsace

Hvor eventyret lever

Kaysersberg, lige nord for Colmar, byder på en spændende, charmerende og romantisk atmosfære. De krogede, skæve gader, de gamle huse og borgen højt over byen danner den perfekte ramme om en fortryllende oplevelse - krydret med vin, god mad, kultur og kunsthåndværk. Besøg også middelalderkirken Saint-Croix og nyd udsigten fra den gamle stenbro over floden Weiss, der fuldender den eventyrlige ramme. En kør-selv-ferie langs vinruten i Alsace er ikke komplet uden et besøg i vidunderlige Kaysersberg.

Skønheden og udyret i Kaysersberg?

Det er ingen hemmelighed, at eventyret om Belle, Udyret og det fortryllede slot, finder sted i Frankrig. Men alle der har set Disney-klassikeren, kan finde adskillige lighedspunkter med Kaysersberg og den landsby, som Belle finder 'triviel'. Om morgenen, er det som om, at man bare venter på, at den sovende landsby vil vågne, ved at slå skodderne på vinduerne op med et smæk og høre landsbyfolket hilse hinanden et glædeligt 'bonjour'.

Smag på Kaysersberg

En tur ned ad Rue du Géneral de Gaulle i Kaysersberg er en tur gennem et mekka af smagsnuancer og lokale lækkerier. På hvert et hjørne gemmer der sig et paradis af tysk-franske specialiteter, hvad end du er til sprød Riesling, rabarbertærte, absinth - eller måske det hele? Start i udkanten af byen ved Musee du Docteur Albert Schweitzer - et museum om Kaysersbergs bysbarn, der i 1953 modtog Nobels Fredspris - og bevæg dig langs gadens skæve, gamle bindingsværkshuse, der lyser op i alle slags farver. Kaysersberg er et farvestrålende, historisk og smagfuldt møde med Alsace og er et charmerende stop på jeres franske kør-selv-ferie.


"Gå forbi det lille bageri Au Péché Mignon og smag på byens søde specialitet, 'Brie au Kirsch' - en rund kage der minder meget om Fragilité, dyppet i fransk kirsebærvin. Den smager himmelsk"


 

Kort

Vis på kort