Loires vincentrum

Vin i verdensklasse

Loire-dalen er det tredjestørste vinområde i Frankrig. Her kan du udforske en vinrute på over 800 kilometer. Det er én af kun 10 europæiske vindyrkningsregioner, der har UNESCOs verdensarvsstatus. Det er også anerkendt som Frankrigs førende område for vinturisme. I området produceres der 250 millioner flasker vin om året, og dette sælges i 140 lande. Det svarer til at der bliver solgt 8 flasker vin i sekundet.

Bourgueil, Chinon, Vouvray, Cheverny, Sancerre - disse navne vil være velkendte for mange vinelskere, og de repræsenterer kun en brøkdel af vinproduktionen i Loire-dalen. Lokale vinproducenter åbner deres døre for besøgende hvert år, og giver dig lov til at smage på alt fra dybe, frugtige rødvine, intense hvidvine, lyse roséer til blidt mousserende Crémant de Loire. De fleste steder er mærket med 'Vignobles & Découvertes' (Vineyards and Discoveries-mærket), som garanterer en økologisk kvalitet.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort