Musée Mémorial Bataille de Normandie

Dyk ned i D-dagens vigtigste slag

Cirka 10 kilometer fra Normandiets nordkyst ligger den charmerende middelalderby, Bayeux. Og selvom den blandt andet er kendt for de berømte Bayeux-tapeter, så spiller byen også en rolle i D-dagen. Det var nemlig en af de første byer, der blev befriet fra tysk besættelse af de allierede tropper. Og så er det i øvrigt også her, at et af vores yndlings D-dagsmuséer ligger. Lige ved siden af den britiske krigskirkegård, kan du dykke ned i Normandiets vigtigste slag fra D-dagen og operation overlord. Besøg Musée Mémorial Bataille de Normandie når kør-selv-ferien går igennem Normandiet.

Få opfrisket historien 

Har du brug for at få frisket historien omkring D-dag op? Eller har du ikke helt styr på detaljerne om hvem, der gik i land hvor d. 6. juni? Så er muséet et perfekt udgangspunkt for en kør-selv-ferie i Normandiet. Udenfor indgangen er det både engelske, amerikanske og tyske kampvogne, der byder dig velkommen. Og for dig, der bare er en lille smule interesseret i krigshistorie, så har du sikkert allerede antennerne ude her. Muséet er førsteklasses kurateret og anvender en blanding af krigsobjekter, fotografier, videooptagelser og modeller til at fortælle historien om D-dagen. Selvom bygningen udefra er mindre køn, så skal du ikke skue hunden på hårene. Det er et spændende museum, der venter dig.

Ikke kun for støvede krigsnørder

Museet byder dig velkommen med en overordnet beskrivelse af D-dagen, hvorefter de forskellige militære operationer gennemgås en efter en. Lige fra landgangen på strandende til befrielsen af Normandiet. Dyk for eksempel længere ned i ingeniørarbejdet bag den engelske pop up havn, der blev fragtet fra England til Arromanches i Normandiet og sat op på nærmest ingen tid. Eller hvad med at nærstudere detaljerne fra de mange intense nærkampe. Flere af de store slag er illustreret enten ved hjælp af gamle optagelser, spændende fotografier eller dioramaer. Fremstillingen af de historiske begivenheder er levende, og derfor er det ikke kun et museum, der henvender sig til støvede krigsnørder.


"Mærk D-dagens historiske vingesus på landgangsstederne ved Omaha Beach og Pointe du Hoc. Kontrasten mellem de gudesmukke landskaber og stedernes blodige DNA gør virkelig et stort indtryk."


Kort

Vis på kort