Parc de la Villette i Paris

Verdens mest dekonstruktive park

Natur, arkitektur, kunst, videnskab og leg. Parc de la Villette i arrondissement 19, skabt i 1980'erne af arkitekten Bernard Tschumi, er en urban park i den nordlige del af Paris, som forener kunst, kultur og folkelighed. Rammen om parken er 26 små røde pavilloner, der hver repræsenterer en "follie", hvilket i det 18. århundrede var betegnelsen for små mødesteder i de franske haver. Pavillonerne er alle bygget af terninger med en længde på 10,8 meter, men farven og længden er også det absolut eneste, de har tilfælles.

De 26 pavilloner er placeret i en gitterstruktur, hvor der er 120 meter mellem dem. Nogle af dem fungerer som udstillingslokaler, andre er blot åbne for parkens besøgende, og endnu andre er restauranter, billetkontor, kiosker og lignende. Faktisk er det netop pavillonernes placering og tanken bag dem, der har gjort parken til verdens nok mest berømte dekonstruktive park!

Sanse-sammensurium

Parc de la Villette er et stor sammensurium af kunst, bygninger, videnskab, urbanitet og galskab. Parken er en af de største i Paris, og inden i den finder du både grønne haver, og et kæmpestort videnskabeligt museum, hvor der er planetarium, teknologi- og sanseudstillinger, en ”rystende” biograf, musikcenter, mediatek og alt muligt andet. Parc de la Villette er populær blandt børnehaver og skoleklasser, og du kan roligt selv besøge parken sammen med dine børn. Det er nok sjovest særligt for yngre børn. Parken har 10 tematiske haver, hvoraf flere er skabt direkte til børn.

Kulturelt samlingspunkt

Parken er åben for alle hele året, og der foregår altid et andet – både for børn og voksne … og også for voksne alene. I sommermånederne er det her, du finder:

  • Gratis, udendørskoncerter med musik, der spænder fra jazz til bongotrommer. 
  • Franske film under åben himmel. Også ganske gratis. 
  • Dans og danseundervisning i det fri.

Tilgængelighed

Er du blind eller stærkt svagsynet, er Parc de la Villette også for dig. Du finder information på punkt i informationslugen, og flere af sommerens udendørs filmvisninger er med synstolkning (endnu ikke set udendørs i Danmark). Hent synstolkningsapperatet på stedet før visningen. Vil du finde ud af, hvad der sker, når netop du er i byen, så besøg enten Parkens hjemmeside eller ”follien” med information, som du finder først i parken, når du ankommer fra Avenue Jean Jaurès (metro: Porte de Pantin).

Kort

Vis på kort