Rhône-dalen

Vin smager af mere i Provence

Provence huser over 500 vingårde, så der er rig mulighed for at smage på regionens lækre dråber. En af de mest interessante vinområder snor sig igennem den frodige Rhône-dal fra Avignon til Valence. Her finder du hele 13 afmærkede vinruter, hvor ikke blot smagsløgene, men hele sanseregistret bliver kildet. Til duften af Herbes de Provence og en smag af Châteauneuf du Pape bliver alle sanser sat i sving på en kør-selv-ferie i Rhône-dalen i Provence.

Hvad skal du opleve i Rhône-dalen?

Selvfølgelig skal I besøge små vingårde og smage på berømmede vine som Côtes du Rhône og Châteauneuf du Pape. Besøg en vinbonde og køb lidt af de lokale dråber og nyd det sammen med et stykke nybagt brød, olivenolie, tapenade og ost under åben himmel. Men hvis I vil indsnuse den helt unikke duft af Provence, så skal I tage en tur på cykel langs vinmarkerne. For at krydre turen kan I lægge vejen forbi den imponerende akvædukt Pont du Gard, Mont Ventoux og pavebyen Avignon.

Berømte vinbyer

Aix-en-Provence, der kaldes for hjertet af Provence, Avignon med det imponerende pavepalads og broen St. Bénezet samt Van Goghs by Arles og fontænerne i Orange er alle meget spændende besøg på en tur i Rhône-dalen.

Hvis I vil opleve den ægte smag af Provence, er et besøg i mindre landsbyer som Châteauneuf du Pape og de mange vinkældre et absolut must. Byen centrerer sig omkring en smuk slotsruin og i de charmerende kringlede gader ligger hyggelige småbutikker og vinbarer.

Langs vinruten fra Valréas over berømte byer som Rasteau, Gigondas og Beaumes-de-Venise, kan I smage de fantastiske Côtes du Rhône-vine. Fortsætter I til naturområdet Nyons, kan I besøge maleriske bjergbyer som Vinsobres, der også er kendt for sin vinproduktion.

Hvis I rejser med børn i Rhône-dalen

En kør-selv-ferie gennem den smukke Rhône-dal kan sagtens være en spændende tur for familiens yngste medlemmer. Der ligger nemlig et udvalg af forlystelsesparker, der kan være et underholdende stop på turen mellem vingårdene.

  • Village des Automates
  • La Foret Enchantee
  • Les Baron Perches
  • Acro Pole Adventure
  • Parc de Loisirs des Alpilles

Kort

Vis på kort