Sancerre - middelalderby og hvidvin

Sancerre - en middelalder by

Kun 200 kmsyd for Paris knejser middelalderlandsbyen Sancerre på en bakketop i den øvre del af Loire med en smuk udsigt over Loire. Byen huser små 2.000 indbyggere og er med sine krogede og smalle gade et godt eksempel på middelalderbyerne i området.

Området omkring Sancerre blev sandsynligvis opdyrket af romerne, der her fandt kombinationen af vidtstrakte, skrånende bakker, der kunne give vindruerne tilstrækkelig direkte sollys og varme til at modnes fuldt ud, samtidig med at kold luft let kunne strømme ned af skråningen og videre ned i dalene.

Sammen den nærliggende vinregion Pouilly-Fumé udgør regionen den østligste del af Loire-dalen.

Sauvignon blanc og Sancerre hvidvin

Sancerre er et af de mest kendte hvidvinsområder i Frankrig. Her laves saftige og sprøde hvidvine på områdets berømte Sauvignon Blanc druer. Vinmarkerne rundt om byen udgør ca. 2.900 Hektar, hvoraf næsten 80% er Sauvignon Blanc, og de dyrkes primært på de sydvendte bjergsider, hvor jordbunden består af kalk, marmor, limsten og flint.

Det var op igennem 70'erne og 80'erne, at Sancerre for alvor slog sit navn fast som oprindelse for hvidvine lavet på Sauvignon Blanc - og med rigtig god grund.

I Sencerres er en tur rundt om La Mason des Sencerre, der er mødestedet mellem vinproducenterne og besøgende med interesse for vin. Her kan I få information om vinene i området, tips til besøg på vingårde og måske herfra tage videre på opdagelse i Sancerre og Pouilly-Fumé.

Kort

Vis på kort