Universitetsbyen Montpellier

Gammel by med et ungt sind

Montpellier nærmest oser af charme og tradition. Byen ligger i regionen Ocitanie (den østlige del) og har knapt 300.000 indbyggere. Trods byens forholdsvis ringe størrelse byder den på masser af shopping og mange spændende attraktioner.
Den gamle bydel hedder Écusson, som betyder våbenskjold, og har fået navnet fordi bydelen er formet som et våbenskjold.

Begynd rundturen i byen på Place de la Comédie foran byens teater og det mægtige operahus. Place de la Comédie, kaldes ofte også for "l'oeuf" (ægget), på grund af sin ovale facon. Midt på pladsen står en statue af de tre gratier Aglaia, Eufrosyne og Thalia. De er døtre af Zeus og Eurynome og er Montpelliers symbolske gudinder. Sammen med middelalderbyens smalle, snoede gader, udgør hele området et af Europas største gågade-områder. Byens centrum er stort set bilfri, så man kan i god ro og mag slentre rundt og nyde byen.

Kort

Musée Fabre

Nær Place de la Comédie finder I også Musée Fabre, et museum grundlagt i 1825 af en af Montpelliers malere François-Xavier Fabre. Museet er en af byens vigtigste attraktioner og dets nationale betydning fremgår af, at det er klassificeret som et "Musée de France" af det franske kulturministerium.
Place Royale du Peyrou

Place Royale du Peyrou

Den enorme Place Royale du Peyrou fra 1688 er bygget i terrasser på Montpelliers højeste punkt, med bl.a en monumental statue af Louis XIV. Herfra har I en fantastisk udsigt over Cevennerne og havet. Pladsen krydses af den imponerende St. Clément Aqueduct, der fra 1700-tallet bragte vand til byen fra kilderne i Saint Clément.

Frankrigs måske bedste bageri

Bliver I sultne eller har I bare lyst til at smage lokalt bagværk, så er det lille bageri "Des Rêves et du Pain" (drømme og brød) i Rue Eugène Lisbonnen berømt for sine fantastiske brød og kager. De vandt i 2015 en pris som Frankrigs bedste bageri. Derudover lokker Montpellier med mange dejlige restauranter, caféer og kaffebarer, hvor de mange universitetsstuderende sørger for liv og glade dage.

Kort

Vis på kort