Den Gyldne Cirkel på Island

3 af Islands mest besøgte seværdigheder

Mange af Islands største naturoplevelser ligger tæt på Reykjavik. Lejer du en bil eller tager på en arrangeret udflugt, kan du på få dage opleve flere af klassikerne. En af de mest kendte dagsture kaldes "Den Gyldne Cirkel". Her kommer du forbi tre af Islands største seværdigheder: Gullfoss, Geysir området og þingvellir.

Inspiration

Gullfoss, Strokkur og þingvellir

  • Gullfoss er Islands største og absolut mest imponerende vandfald, hvor kæmpe vandmasser styrter 30 meter ned i 2 km lang kløft.
     
  • Geysir området ligger tæt på Gullfoss. Via afmærkede stier kan du se den specielle park med varme kilder, små søer og kratere. Ikke langt derfra (nogle få hundrede meter) kan du se hvordan den aktive gejser, Strokkur, sender kaskader af varmt vand og damp op i 30 meters højde. I området er der både restaurant, kiosk og butik, hvis du trænger til noget.
     
  • Islands første nationalpark ved þingvellir (på dansk Thingvellir) er et meget specielt område. Det var her at Altinget, verdens ældste demokrati, så dagens lys i 930. Selve området lokker med en spændende natur som fx þingvallavatn ( på dansk Thingvallavatn), der er Islands største sø, et barsk landskab fyldt med dybe sprækker og aktive vulkaner. Her kan du snorkle i tørdragt i det krystalklare vand med en sigtbarhed på op til 100 meter.

 

Kort

Vis på kort

Oplev Island - Skab din egen historie