Aktiv i Val di Sole

Vandre, cykle eller sejle?

Val di Sole er et sandt paradis, når det kommer til fysisk udfoldelse. Uanset om I er ude efter et par lette vandreture eller en vild tur ned ad floden i en gummebåd, så kan I komme til det på jeres kør-selv ferie i Dolomitterne. Ikke mindst den skønne Val di Sole-dal er et mekka for friluftselskere. Cykelentusiaster tilbydes en lang række spændende ture, og hvis I vil have god bevægelse i hele kroppen, er stavgang en oplagt aktivitet for hele familien.

Stavgang eller Nordic Walking

Èt, to, ét, to. Rytmen er fast, tempoet er højt som humøret, ben og arme bevæger sig synkront, og naturens lyde suppleres med stavenes rytmiske stød, når du bevæger dig raskt hen ad stierne. Stavgang – eller Nordic Walking – er populært, nemt og for stort set alle aldersgrupper. Det er en dejlig måde at opleve naturen på, og så er det tilmed sundt. Alle kroppens muskler kommer i bevægelse, og stavgang udmærker sig ved at være en virkelig god konditionstræning. Pulsen kommer op, og kalorierne bliver forbrændt i raskt tempo.

I Val di Sole er der talrige vandrestier, der er som skabt til denne mere intense form for vandring. Fra hotellet er der ikke langt til idylliske skovsøer og udsigter, der tager vejret fra dig. Flere steder vil du også mærke historiens vingesus, når du passerer levn fra kampene i 1. verdenskrig. Vejret er aldrig nogen hindring, så det er bare med at komme i gang!

River Rafting på Noce-floden

Mærk suset i maven og skumsprøjtene i ansigtet, når I drøner ned ad floden Noce i en stor gummibåd, mens I padler løs for at holde båden på ret kurs. Sådan er river rafting, og selv om det lyder vildt, er det en aktivitet for stort set hele familien. Oplevelsen kræver ingen forudsætninger, og efter et lille teorikursus er I sejlklar. Turen begynder stille og roligt, og der er tid til at nyde smukke omgivelser, inden der efter et par kilometer kommer mere fart i båden og I skal forcere små og store hvirvler og vandfald. Der er garanti for krøller i maven! Turens længde afhænger af årstiden, vandstand samt vind og vejr i almindelighed. I finder Rafting centret i Dimaro midt i Val di Sole.

I Kajak på Noce-floden

Kan du lide vandrutsjebaner, så kan du helt sikkert også lige at sejle i kajak på Nocefloden! Det lille fartøj flyder med strømmen forbi sten og skær og ned ad større eller mindre vandfald, alt imens du forsøger at holde balancen med pagajen. Der er garanti for vand i håret og for et højt spændingsniveau. Dygtige og erfarne instruktører sørger for, at sikkerheden er i top hele vejen, og at du kan koncentrere dig om at have det sjovt. Turene findes på forskellige niveauer, og alt udstyr er med i lejen af kajakken sammen med en grundig instruktion.

Kort

Vis på kort