Bedste gelato i Firenze

Den lækreste italienske is

Is er godt og gelato er himmelsk. Hvis du er enig, så er tippet til den bedste gelato ganske enkelt:

Jo mindre isen er toppet op i bøtterne, jo mindre stivelse er der i - og jo bedre er den.

Gå derfor efter isbutikker altså Gelateria'er, hvor isen ligger forholdsvis fladt i bøtterne. Der er rigtig mange at vælge imellem. Her får du tip til to gelateriaer i Firenze, som det er værd at gå efter.

Inspiration

1. Gelateria dei Neri

I den lille smalle gade Via Neri med udsigt til tårnet på Palazzo Vecchio ligger isbutikken Gelateria dei Neri. Det er en fin ældre butik med lækker håndlavede is i mange forskellige smagsvarianter og med egne specialiteter som fx deres egen karamelis, Caramello di Via dei Neri, en fantastisk ricotta og pistacie-is, Cremino Ricotta e Pistacchio, og så den berømte Crema Buontalenti, som er en rigtig Firenze-specialitet. Gelateria dei Neri er kendt og ret populært, men stil dig bare op i køen: Det er værd at smage deres is.  

 

2. La Carraia Gelateria

På den anden side af Arno-floden og Ponte Vecchio ligger La Carraia Gelateria. Det er en lidt nyere butik, men også her får du et stort udvalg af rigtig lækker og frisklavet gelato. Vælg mellem alle de klassiske gelato med pistacie, nødde, saltkaramel, chokolade - i mange varianter - og sorbet med mango, melon, citron, jordbær og skovbær for bare at nævne nogle få. Når du har købt din gelato i enten vaffel eller bæger, så kan du slentre op til Ponte alla Carraia og nyde udsigten til Ponte Santa Trinita og Ponte Vecchio eller forvilde dig ind i det spændende Oltrarno-kvarter, som er det område i Firenze som ligger syd for floden Arno. Der er i øvrigt også en Gelateria la Carraia 2, som ligger på Via de' Benci og meget tæt på Gelateria dei Neri.
 


"Kun hos de bedste gelateria'er finder du Crema Buontalenti. Kunstneren Bernardo Buontalenti, som levede i det 16. århundrede, var også vild med at lave mad og holdt nogle fine banketter, hvor han bl.a. introducerede sine gæster for søde is-desserter. De lækre desserter blev kendt som Florentine cream eller gelato buontalenti."

- Mette, rejsespecialist i Lyngby

Kort

Vis på kort

Oplev Toscana