Smag på Firenze

Florentinske lækkerier

I Firenze behøver det ikke kun at gå op i kultur, kunst og seværdigheder. Selvfølgelig skal du også smage på alle de lokale lækkerier og fortræffeligheder, der kommmer fra det omkringliggende vinland og olivenlunde og opleve stemningen på markedespladser, vinbarer og tapasrestauranter. Her får du et par tips til, hvad du skal holde øje med, når du spiser dig igennem Firenze.

Lokale specialiteter

I Mercato Centrale- og Nuovo er der et herligt leben. Køb og del fx et fad crostini, der er Italiens svar på spansk tapas. Du kan også sætte tænderne i en panini med ost, tomat og måske noget god skinke. Pizzaer og pasta kan du få overalt, men find restauranterne i sidegaderne – her er priserne billigere og maden bedre. På vinbarerne, der ofte serverer snacks og mad, smager de lokale vine, Chianti og Brunello, ekstra godt.

Lækker Gelato

Is er godt, og gelato er bedre. Der ligger mange skønne steder i Firenze at smage på lidt kølende mundgodt. Specielt hos Bar Vivoli Gelateria, tæt på Piazza Santa Croce, hvor de påstår, at de laver verdens bedste flødeis. Eller hos Gelateria dei Neri og La Carraia Gelateria, der begge laver fantasifulde smagsvarianter. Det er da et postulat, der bør testes.

Kort

Vis på kort